Najnovije vesti

TRIVAN TRAŽI VEĆI BUDŽET: Nedopustivo da ministarstvo dobija samo pola "zelenih para"
Foto: Beta/Dragan Gojić

problemi sa finansiranjem

TRIVAN TRAŽI VEĆI BUDŽET: Nedopustivo da ministarstvo dobija samo pola "zelenih para"

Politika

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izjavio je da to ministarstvo mora da ima veći budžet i da je nedopustivo da od "zelenih para" koje ulaze u budžet, to ministarstvo dobija pola.

 

"U budućnosti moramo da imamo veći budžet, jer nas toliko posla čeka. Nije dopustivo da zelenih para, oko 13-14 milijardi, uđe u budžet, a da mi dobijemo samo pola toga, to jednostavno nije logično. Ekološki dinar mora da se vrati ekologiji", rekao je Trivan za izdanje dnevnog lista "Alo" od nedelje.

 

On je rekao, da prema onome što je prijavljeno, Srbija godišnje generiše 230.000 tona opasnog otpada, ali da on misli da je količina veća i da Srbija sada otpad izvozi u inostranstvo i plaća oko 20 miliona evra godišnje da ga uništi.

 

"Kada je reč o opasnom otpadu, mi postrojernja za preradu tog otpada nemamo. Tu je problem gde locirati takva postrojenja. Primedbe za izgradnju imaće građani i lokalne samouprave", rekao je Trivan.

 

On je dodao da kada je reč o neopasnom otpadu Srbija ima strategiju i taj problem će predviđenih 25 ili 26 deponija dovesti u red.

"Rešili smo problem deponije u Vinči i po tom principu radićemo i ostale stvari", rekao je Trivan.

 

(Kurir.rs/Beta)

Foto Beta/Dragan Gojić

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

„Da se ne lažemo“ o uticaju otpada na zdravlje Srbiji pretili bojni otrovi, decu u školama truje kancerogeni azbest

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...