MINISTAR POPOVIĆ SA ČEPURINOM: Veliki broj ruskih kompanija zainteresovano da investira u Srbiji
Foto: Vlada Srbije

unapređenje saradnje srbije i rusije

MINISTAR POPOVIĆ SA ČEPURINOM: Veliki broj ruskih kompanija zainteresovano da investira u Srbiji

Politika -

BEOGRAD - Vlada Srbije nastaviće da razvija najbolje političke i ekonomske odnose sa prijateljskom Rusijom, preneo je danas ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović ambasadoru Rusije Aleksandru Čepurinu.

On je čestitao građanima Rusije na izboru Vladimira Putina za predsednika Rusije i izrazio zadovoljstvo zbog "besprekorne organizacije predsedničkih izbora u Rusiji" čime je, kako je ocenio, Rusija celom svetu pokazala svoj pun demokratski kapacitet.

foto: Vlada Srbije

Istakavši da su građani Rusije na izborima glasali za stabilnost, suverenitet i ekonomski razvoj zemlje, Popović je naveo da su na isti način glasali i građani Srbije na predsedničkim i nedavno održanim beogradskim izborima.

Popović i Čepurin su razgovarali o unapređenju saradnje dve zemlje u sektoru inovacija i tehnološkog razvoja, uz napomenu da je osnova za tu saradnju postavljena kroz formiranje radne grupe za inovacije i digitalnu ekonomiju u okviru Međuvladinog komiteta Srbije i Rusije.

"Potpisan je sporazum o saradnji sa najvećom ruskom državnom tehnološkom korporacijom Rosteh, a u pripremi su sporazumi sa državnim kompanijama Rosatom, Rosnano i Roskosmos", rekao je Popović.

foto: Vlada Srbije

Na sastanku je ocenjeno da je sve veći broj ruskih tehnoloških kompanija zainteresovano za saradnju sa kompanijama iz Srbije, kao i za investicije u našoj zemlji.

"Želimo da u budućnosti ostvarimo još bližu saradnju u sektoru inovacija i digitalne ekonomije, jer su to progresivne oblasti gde imamo mnogo prostora za razmenu znanja i tehnologija. U tome vidim budućnost i prosperitet naše dve zemlje, i sveta u celini", rekao je Popović.

On je u ime Vlade Srbije zahvalio Rusiji na principijelnoj podršci u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije u vezi s Kosovom i Metohijom, kao i na zaštiti srpskih nacionalnih interesa Republike Srpske.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Vlada Srbije)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) SRBI OPET ŠVERCUJU KOKAIN NA ZAPADU! Hapšenja u Grčkoj!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja