VUČIĆ: Sami smo stavili pečat na kosovsku nezavisnost odlukom pred Međunarodnim sudom pravde
Foto: Marina Lopičić

plaćaćemo još dugo cenu katastrofalne odluke

VUČIĆ: Sami smo stavili pečat na kosovsku nezavisnost odlukom pred Međunarodnim sudom pravde

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je "katastrofalnom odlukom" Međunarodnog suda pravde iz 2008. koju smo, kako je rekao, "sami doneli", stavljen pečat na kosovsku nezavisnost.

"Imali smo dobijanje nezavisnosti Kosova i ćutanje naše administracije koja se dodvoravala svima, imali smo katastrofalnu odluku koja nas danas najskuplje košta a koju smo sami doneli pred Međunarodnim sudom pravde 2008. godine glupom, neodgovornom, kriminalnom politikom našeg režima, ali to je naša država", kazao je Vučić za Radio-televiziju Srbije.

On je ocenio da je tom odlukom stavljen pečat na kosovsku nezavisnost i da Srbija danas plaća cenu svih unutrašnjih pogrešnih odluka ali i pozicije u koju je dovedena pod uticajem stranih sila.

"Plaćaćemo još dugo tu cenu. Ja se sada borim da taj pečat i zalepljeni koverat nekako otvorim, da to sklonim i da se izborimo za nešto za šta možemo da se izborimo, mada nisam optimista ali ćemo se boriti jer moramo da razmišljamo o svojoj deci i budućnosti", kazao je predsednik Srbije posle razgovora koje je vodio u SAD.

Vučić je ocenio da je situacija u vezi Kosova i Metohije teška i dodao da je suština da Srbija ne može da ne dobije ništa iz pregovora a da kosovski Albanci dobiju sve.

"Ništa i nigde nema džabe. Situacija je teška, sa mnogim stvarima se nisam saglasio. Biće velikih pritisaka na Srbiju sa različitih strana ali nismo spremni da žrtvujemo sve svoje nacionalne interese", kazao je Vučić.

(Kurir.rs/Beta Foto: Marina Lopičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) SRBI OPET ŠVERCUJU KOKAIN NA ZAPADU! Hapšenja u Grčkoj!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track