ANA BRNABIĆ UĆUTKALA MINISTRE: Licemeri i soleri ni da beknu!
Foto: Zorana Jevtić

Predsednica Vlade zavela red u Nemanjinoj 11

ANA BRNABIĆ UĆUTKALA MINISTRE: Licemeri i soleri ni da beknu!

Politika -

Mladen Šarčević jedan je od retkih članova kabineta koji je komentarisao kritike Ane Brnabić, poručivši da se u tome ne prepoznaje i da radi svoj posao s dobrom voljom

Premijerka Ana Brnabić izgleda da je zavela red u Vladi Srbije ili su ministri procenili da je zavet ćutanja najbolja taktika da se ne dobije šut-karta iz Nemanjine 11.

Gotovo niko od članova kabineta Ane Brnabić juče nije bio voljan da progovori o sopstvenoj sujeti i načinu na koji promoviše sebe i svoje rezultate, o čemu je prvi put javno progovorila premijerka, najavivši skoru rekonstrukciju Vlade.

Jedan od retkih koji se juče oglasio povodom ovih kritika bio je ministar prosvete Mladen Šarčević.

- Ne prepoznajem se ni u jednoj stvari koje je predsednica Vlade nabrojala. Radim ovaj posao s dobrom voljom, pa kome god da odgovaralo, ja sam tu. Nemam nikakve ambicije da budem nešto više od ovoga što sam sad. Neću da ulazim u to na šta je premijerka ciljala. Ona valjda sarađuje sa svakim sektorom, pa zna da sa mnom sarađuje odlično. I to niti krije ona, niti ja - izjavio je Šarčević za Kurir.

foto: Fonet

Ministar za rad Zoran Đorđević poručio je da je prezauzet svojim poslom i da nema vremena da se bavi procenom da li će biti smenjen.

- Moj posao kao ministra jeste resor koji vodim i ja se trudim da svaki dan učim i širim svoje znanje. Šireći svoje znanje otvaraju mi se neke druge stvari i mene je Ana Brnabić kao predsednica Vlade izabrala u svoj tim. Ona vodi tim, ona ocenjuje tim i ona je ta koja donosi odluku treba li nekoga zameniti u timu. Ja ću nastaviti da se trudim i tako da radim, a na njoj je kao kapitenu da odlučuje - izjavio je ministar.

Za razliku od njega, ministar odbrane Aleksandar Vulin smatra da o rekonstrukciji Vlade treba da odluči onaj ko je formulisao politiku koju su građani Srbije podržali, a to je predsednik Aleksandar Vučić.

- Do tada ministri uopšte ne treba da se bave tom temom, već da rade svoj posao. Onaj za koga glasa Srbija, a glasa za Vučića u nezapamćenom broju glasova, on ima pravo da odlučuje - zaključio je Vulin.

Premijerka Brnabić je ocenila da među članovima Vlade ima previše sujetnih ministara koji soliraju i rade na samopromociji. Kako je rekla, njen prvi i osnovni kriterijum prilikom rekonstrukcije je da ima timske igrače koji sve podređuju timu.

Boban Stojanović

BRNABIĆEVA NEZADOVOLJNA

Politikolog Boban Stojanović nije iznenađen što niko ne odgovara na kritike premijerke.

- Niko od ministara joj ne odgovara na ove kritike jer znaju da će rekonstrukcija biti sprovedena u dogovoru s Vučićem. Ona očigledno neće da kaže na koga misli, ali ima potrebu da iskaže nezadovoljstvo. Možda se to odnosi upravo na Zoranu Mihajlović, jer su one redovno u nekom sukobu - objašnjava Stojanović za Kurir.

foto: Beta

Kurir / B. Bojić - I. Kljajić

Foto: Zorana Jevtić, Fonet, Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track