IVICA DAČIĆ: To su gluposti! Nikakva nemačka delegacija ne dolazi danas u Beograd
Foto: Zorana Jevtić

MINISTAR SPOLJNIH POSLOVA

IVICA DAČIĆ: To su gluposti! Nikakva nemačka delegacija ne dolazi danas u Beograd

Politika -

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić demantovao je navode da u Srbiju dolazi nemačka delegacija sa predlogom pravno-obavezujućeg sporazuma o Kosovu.

"To su gluposti, niko ne dolazi", rekao je Dačić.

Dačič je demantovao ne samo dolazak nemačke delegacije koju je navodno trebalo da predvodi ili ministar ili državni sekretar ministarstva spoljnih poslova već i nezvanične navode o njihovom predlogu da Kosovo dobije status posmatrača u UN kao Palestina.

Predsednik Foruma za etničke odnose Dušan Janjić ;izjavio je juče da će nemačka delegacija koja danas dolazi u Beograd doneti koncept pravno obavezujućeg sporazuma, koji bi srpski i kosovski zvaničnici trebalo da potpišu do kraja godine, ali je kasnije pojasnio da nije reč o konceptu sporazuma već o ključnim tačkama nemačke politike za Zapadni Balkan.

"Koncept sporazuma nije sačinjen. Ono na čemu se radi i što tek treba da bude napisano je informacija o tome šta oni vide kao ključne tačke Nemačke za Zapadni Balkan i to će biti interni dokument", rekao je Janjić.

Predstavljajući elemente koje bi pravno obavezujući dokument trebalo da sadrži a koje je izradio Forum za etničke odnose, Janjić je ocenio da će Nemačka igrati aktivniju ulogu u rešavanju problema na Zapadnom Balkanu i da Berlin u skladu sa tim zastupa stav da Kosovo treba da dobije status posmatrača u UN.

Kurir.rs/Beta/Politika

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) 7 RAZLOGA ZBOG KOJIH KOSOVO NIJE DRŽAVA: Ovo ni Tači i Haradinaj zajedno ne mogu da ospore!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track