KANCELARIJA ZA KIM: Neka se Veselji ne veseli! KiM nikada neće biti država, ali Priština jeste i ostaće deo Srbije
Direktor kancelarije za KiM Marko Đurić, Foto: Beta/Nenad Petrović

odgovor predsedniku kosovskog parlamenta

KANCELARIJA ZA KIM: Neka se Veselji ne veseli! KiM nikada neće biti država, ali Priština jeste i ostaće deo Srbije

Politika -

Vladina Kancelarija za KiM poručila je danas predsedniku kosovskog parlamenta Kadri Veseljiju da Preševo, Medveđa i Niš nikada neće biti deo kosovske teritorije, ali da Priština jeste i da će ostati deo Srbije.

"Neka se Kadri Veselji ne veseli jer Kosovo i Metohija nikada neće biti država, niti će Preševo, Medveđa ili Niš ikada biti deo takozvane 'Republike Kosovo', ali Priština jeste i ostaće deo Srbije, a on će biti srpski državljanin", poručili su iz Kancelarije za KiM.

Veselji je, naime, za tv T7 ustvrdio da nema mogućnosti za "promenu granica" u regionu ali bi, ipak, najviše voleo kada bi Kosovu pripale opštine juga centralne Srbije, Preševo i Medveđa, ako bi Srbija na to pristala, s tim da, kako kaže, "naša država nema šta da da Srbiji".

U saopštenju Kancelarije dostavljenom medijima se navodi da Veselji može želeti i da zemlja Nedođija bude deo samoproglašenog Kosova, ali to nije realno, kao što nisu realni ni njegovi snovi o Preševu, Medveđi i Nišu, ili takozvanoj "velikoj Albaniji".

"Kadri Veselji, inače poznat po tome što voli da preti ratom i otimanjem teritorija, treba da zna da nije mudro pretiti nasiljem, pogotovo ne jačem od sebe", navodi se u saopštenju.

Ukazuje se i da je nastupilo vreme dijaloga, u kojem se problemi, kako se navodi, ne rešavaju podmuklim napadima iz potaje, što njemu kao nekadašnjem komandantu terorističke OVK možda nije lako da razume, ali vremena će biti i za suočavanje sa realnošću.

Kurir.rs/Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) 7 RAZLOGA ZBOG KOJIH KOSOVO NIJE DRŽAVA: Ovo ni Tači i Haradinaj zajedno ne mogu da ospore!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track