Najnovije vesti

LETELO PERJE U PROGRAMU UŽIVO! Mrka: Ti si, bre, bio najdeblji član DOS! Čanak: Ma trebalo je na vreme da te strpam u maricu!
Foto: Printscreen PINK

Žestok klinč oko spomenika Slobodanu Miloševiću

LETELO PERJE U PROGRAMU UŽIVO! Mrka: Ti si, bre, bio najdeblji član DOS! Čanak: Ma trebalo je na vreme da te strpam u maricu!

Politika

BEOGRAD - Lider Socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić ušli su jutros u žestoku raspravu oko predloga za podizanje spomenika Slobodanu Miloševiću, toliko da u jednom trenutku nisu štedeli "komplimente" na račun sagovornika.

 

foto: Printscreen/Pink

 

Mrkonjić je, naime, gostovanje u jutarnjem programu započeo izlaganjem teze zašto pokojni predsednik SRJ zaslužuje pomenutu inicijativu, istakavši da je to, pre svega, ideja mladih socijalista koja je sada ponovo aktivirana.

 

PODNETA INICIJATIVA ZA DIZANJE SPOMENIKA MILOŠEVIĆU U BEOGRADU: Podršku dali Milutin Mrkonjić i Živadin Jovanović

 

"Drago mi je da je Čanak sa mnom u emisiji ovde, mi se mnogo dugo znamo. On je uvek besio Slobu, hapsio mene, ja sam hapsio njega, branio Slobu... Nemamo ništa protiv drugih argumenata, ali tražimo činjenicama da se borimo. A država ima prava da ravna sve to", podvukao je Mrka, napravivši uvod svom političkom oponentu da izloži suprotan stav.

 

foto: Printscreen/Pink

 

Predsednik LSV je potom ironično naveo da spomenik jeste dobra ideja, pogotovo za "tako veliku ličnost kao što je bio Milošević".

 

MRKA HOĆE SPOMENIK SLOBI: SPS u ponedeljak predaje predlog za spomenik Slobodanu Miloševiću u Beogradu

 

"Njemu treba posvetiti čitav muzej u kojem bi bile mape sa kojih su Srbi iseljeni za vreme njegove vladavine ili Ustav iz 1999. godine koji je u svom poslednjem članu imao smrtonosni hitac, jer se njime formalno-pravno Srbija prva otcepila iz Jugoslavije. Usledile su nasilne mobilizacije, ratovi, inflacije, i ja sam nasilno bio mobilisan, pa su bila varanja građana preko banaka i zajmova... Sve to je vodilo ka tome da Srbija izinicira ideju podele Bosne koja je vođena preko delegacija koje su razmenjivali Milošević i Tuđman. Jedino pravo u toj farsi ratova su zgarišta i zbegovi ljudi. Zato sam smatrao da je odmah posle 5. oktobra bilo neophodno zabraniti SRS, SPS, Jugoslovensku levicu i Stranku srpskog jedinstva, a njihova rukovodstva lustrirati i članstva raspustiti", bio je oštar Čanak.

 

foto: Printscreen/Pink

 

To je njegovog sagovornika podsetilo na svojevremene pretnje da će ga obesiti, a Čanak ne da nije negirao nego je još i citirao svoje reči sa jednog mitinga na Trgu republike: "Ako još jednom ukradete izbore, druže Mrkonjiću, narod će vam suditi, te ćete biti iskopani iz svojih bunkera i dovedeni na Trg", uz napomenu da je istim povodom dao i "predloge oko konstruktivne upotrebe ulične rasvete".

 

ČANAK DIŽE PANIKU: Biće nereda na severu Kosova, pa u Beogradu

 

"Ti tu sad, na tom istom Trgu, predlažeš da bude memorijalni centar Miloševiću, prepuštam ti, ti si umetnička duša! Imaš talenta da uđeš u jednu humorističku emisiju. Da krenemo malo o tebi - 5. oktobar koji si ti predvodio je najgori datum u novijoj istoriji. Ja razumem Nenada, on je dosledan u svojoj političkoj orijentaciji i na Slobodanu može da dobije političke poene, mada sve manje i manje. Evo na sutrašnji datum je počelo bombardovanje njihovih partnera, dok su se oni krili po Budimpešti. Ti si bio naistaknutiji član DOS, najdeblji, najkorpulentniji. Jesi hteo da me hapsiš, da na meni isprobaš novu maricu", pitao je Mrkonjić, što je Čanak i potvrdio.

 

foto: Printscreen/Pink

 

Na pitanje voditelja jutarnjeg programa televizije Pink, koji su nakratko pokušali da zauzdaju raspravu, da li lider LSV ipak ima nešto lepo da kaže o Slobodanu Miloševiću, Čanak se nasmejao i kratko rekao: Čovek je svirao gitaru." Socijalista se ipak nije dao tako lako, pa je nastavio sa provokacijama, dodavši da bi Čanak bio "srećan kada bi živeo u ulici Slobodana Miloševića", jer bi tada, naveo je, "verovatno odmah napisao knjigu o tome, da uzme neku lovu".

 

foto: Printscreen/Pink

 

"Ne damo ti da cepaš Srbiju, ti si čuveni srbomrzac", oštro je završio Mrka.

 

"Vi mi ne date? Sreća vaša što nikad i nisam hteo", zaključio je Čanak.

(Kurir.rs/Foto: Printscreen/Pink)

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

Novi incident u Skupštini Srbije! Pogledajte kako je Obradović gađao Martinovića mišem!

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...