Najnovije vesti

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ NA GODIŠNJICU BOMBARDOVANJA: Nikad više nećemo dozvoliti sukob sa najmoćnijim zemljama sveta
Foto: Beta

stabilnost, mir, saradnja i dijalog sa svim zemljama

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ NA GODIŠNJICU BOMBARDOVANJA: Nikad više nećemo dozvoliti sukob sa najmoćnijim zemljama sveta

Politika

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović izjavila je da sve žrtve i uništena zemlja NATO agresijom obavezuju sve koji danas vode Srbiju da nikada više ne dozvole da ponovo se uruši budućnost i uđe u sukob sa najmoćnijim zemljama sveta.

"Srbija danas ne želi sukobe ni sa kim, želimo kompromisno rešenje za pitanje Kosova, koje je više desetina godina gurano pod tepih jer želimo bolju budućnost za neke nove generacije i Srba i Albanaca", navodi se u saopštenju iz kabineta potpredsednice Vlade.

Ona je navela da je Srbija danas mnogo drugačija od one pre 19 godina, da ide ka Evropskoj uniji, da je ekonomski stabilna i da ima predsednika Aleksandra Vučića, koji želi stabilnost, mir, saradnju i dijalog sa svim zemljama sveta.

"Upravo ovakva politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije garant su da će Srbija, u danas drugačijem medjunarodnom okruženju, znati i umeti da očuva sve vitalne i nacionalne interese", navela je Mihajlovićeva.

Ona ja kazala i da više od hiljadu poginulih vojnika i policajaca, hiljade ranjenih i pretrpljena šteta veća od 100 milijardi evra tokom NATO agresije obavezuju sve da se nikada ne zaboravi kroz šta je Srbija prošla na samom ulasku u 21. vek.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Beta/Saša Đorđević)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...