MINISTAR ĐORĐEVIĆ SA ŠEFOM DIPLOMATIJE MESAHELOM: Srbija i Alžir su uvek imali dobre odnose
Foto: Beta

UNAPREĐENJE SARADNJE

MINISTAR ĐORĐEVIĆ SA ŠEFOM DIPLOMATIJE MESAHELOM: Srbija i Alžir su uvek imali dobre odnose

Politika -

BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je danas sa ministrom spoljnih poslova Alžira Abdelkaderom Mesahelom o temama iz oblasti koje su od zajedničkog interesa za unapređenje saradnje, a posebno je istaknuta ekonomska i projektna saradnja.

"Srbija i Alžir uvek su imali dobre odnose, koji su uspostavljeni pre skoro šest decenija, a obostranim zalaganjem, još više se produbljuju", rekao je Đorđević, navodi se u saopštenju njegovog ministarstva.

Prema njegovim rečima, Alžir je Srbiji pružio podršku u svim ključnim situacijama, posebno kada je u pitanju očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije, što srpski narod ceni i na tome smo veoma zahvalni.

Đorđević je rekao da uvek ima prostora za unapređenje saradnje i da će to u budućnosti dati rezultat kroz zajedničke projekte.

Đorđević veruje da će saradnja Srbije i Alžira, poput vojnoekonomske, intenzivirati u oblastima od zajedničkog interesa, kojim će odnosi naše dve zemlje ostvariti dodatni napredak.

Ministar Mesahel istakao je da mu je zadovoljstvo što je u Srbiji i što je u prilici da se sretne se i razgovara sa prijateljima njegove zemlje. Mesahel je rekao da će uložiti sve napore da saradnju dve zemlje u zajedničkim interesnim sferama podigne na viši nivo i naglasio da će se založiti da oblast projektne saradnje dobije adekvatnu podršku od strane alžirske Vlade.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beta, Miloš Miškov)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track