ŠEŠELJ BI DA REKONSTRUIŠE VLADU: Prvi da izlete Zorana i Lončar!
Foto: Nebojša Mandić, Beta/Saša Ðorđević, Fonet Božidar Petrović

Lider radikala zagovara promene u kabinetu Ane Brnabić

ŠEŠELJ BI DA REKONSTRUIŠE VLADU: Prvi da izlete Zorana i Lončar!

Politika -

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ocenio je danas da se rekonstrukcija Vlade Srbije priprema u vrlo osetljivom političkom trenutku i da treba da bude urađena temeljito.

foto: Filip Plavčić

"Očekujemo sednicu na kojoj će se raspravljati o rekonstrukciji, pa da detaljno raspravljamo o nekim ministrima", rekao je Šešelj novinarima u Skupštini Srbije.

ŠEŠELJ: Neophodna hitna rekonstrukcija Vlade Srbije

On je rekao da iz Vlade treba da izbaci "strane agente, koji po svoje mišljenje odlaze u zapadnjačke ambasade" i još ih nazvao "petom kolonom". Među te ministrima on je ubrojao potpredsednicu Vlade Zoranu Mihajlović i ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

foto: Fonet

"Do sada je vladajuća partija vodila računa da u Vladi ima i pro-zapadne i pro-ruske ministre. Hteli su da prikažu ravnotežu. Zato što su naprednjaci, na čelu sa Aleksandrom Vučićem, sedeli na dve stolice. Prošlo je vreme sedenja na dve stolice", rekao je Šešelj.

BRNABIĆ: S predsednikom o rekonstrukciji Vlade u najkraćem roku

On je rekao da je promena strateške državne politike neophodna i da je Srbija vojno treba da pristupi ODKB - vojnom savezu na čelu sa Rusijom. Šešelj je dodao da SRS zahteva od Srpske napredne stranke da "dobro pretrese" svoju koaliciju sa malim partijama poput Srpskog pokreta obnove i ocenio da nije dobro da u svojim poslaničkim redovima imaju članove tog pokreta, čiji lider Vuk Drašković, prema njegovim rečima napada ministre koji istupaju patriotski.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Nebojša Mandić, Beta/Saša Đorđević, Fonet/Božidar Petrović)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Da se ne lažemo sa Jadrankom Joksimović Ne bi valjalo da je sujeta jedini kriterijum za rekonstrukciju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track