JOVANOVIĆ (DSS) O REKONSTRUKCIJI VLADE: Skretanje pažnje sa suštinskih problema, neophodna promena politike
Foto: Fonet/Marija Oković

Oštra kritika vladajuće koalicije

JOVANOVIĆ (DSS) O REKONSTRUKCIJI VLADE: Skretanje pažnje sa suštinskih problema, neophodna promena politike

Politika -

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je danas da Srbiji nije potrebna rekonstrukcija Vlade već temeljna promena politike.

foto: Fonet/Marija Oković

"Ono što je Srbiji potrebno jeste temeljna promena spoljne i unutrašnje politike i odgovorna Vlada, koja štiti državne i nacionalne interese i ostvaruje ekonomski i društveni napredak, a ne rekonstrukcija neuspešne Vlade koja čini suprotno", naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

JOVANOVIĆ (DSS) OTVOREN ZA SARADNJU OPOZICIJE: Izbori pokazali da niko ne može sam

Jovanović je ocenio da rekonstrukcija Vlade Srbije neće pomoći da njeni rezultati budu bolji od dosadašnjih, kao što tome nisu doprinele ni prethodne, izvršene tokom proteklih šest godina vlasti Srpske napredne stranke.

"Nije u interesu građana, već u interesu vladajuće oligarhije rekonstrukcija Vlade koja se vrši zbog potrebe skretanja pažnje javnosti sa suštinski važnih problema Srbije, međusobnih ličnih netrpeljivosti njenih članova ili otvaranja prostora za uhlebljenje funkcionera sadašnje gradske vlasti Beograda", kazao je Jovanović.

foto: Marina Lopičić

Prema njegovim rečima očekivani rezultat takve rekonstrukcije može da bude samo kontinuitet politike i zamagljivanje odgovornosti za rezultate Vlade.

"Kada se "brže, jače i bolje" sprovodi pogrešna politika, onda su i štetne posledice veće i nastupaju brže", rekao je Jovanović, a prenela DSS.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Fonet/Marija Oković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track