FRANCUZ KOJI POMAŽE SRPSKI NAROD NA KOSOVU ZGRANUT HAPŠENJEM U MITROVICI: Kako se tek onda ponašaju prema Srbima po selima?!
Foto: AP

GUJON SE OGLASIO NA FEJSBUKU

FRANCUZ KOJI POMAŽE SRPSKI NAROD NA KOSOVU ZGRANUT HAPŠENJEM U MITROVICI: Kako se tek onda ponašaju prema Srbima po selima?!

Politika -

Humanitarac i osnivač fondacije "Solidarnost za Kosovo" Arno Gujon zgranut je jučerašnjim događajem na Kosovu i izjavio da je pitanje kako se kosovska policija ponaša prema Srbima u selima, ako se tako ponaša prema zvaničniku i to pred kamerama.

"Zgranut sam onim što se dogodilo juče jednom od najviših zvaničnika Republike Srbije Marku Đuriću kao i prisutnim novinarima i golorukom narodu. Oni su napadnuti šok bombama i udarani cevima pušaka o potiljak dok su učestvovali na jednom mirnom skupu. Ako se kosovska policija tako ponaša sa jednim zvaničnikom Srbije pred kamerama, kako se tek ponaša sa običnim Srbima po selima? Udarili su na sever silom i nasiljem, naš odgovor mora da bude solidarnost. Svih nas", napisao je Gujon.

foto: Fonet/AP

On je dodao da trenutno radi na izveštaju o jučerašnjem događaju, koji će poslati svim francuskim medijima u toku dana.

Podsetimo, Gujon je nedavno odlikovan ordenom Svetoga Save prvog stepena za "delotvornu ljubav pokazanu svesrdnim zalaganjem u prikupljanju i pružanju neophodne pomoći za crkvu i stradalni narod na KiM, kao i za istrajno svedočenje istine o životu našeg naroda na KiM".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track