AŠKALIJE OSUĐUJU HAPŠENJE ĐURIĆA: Bezumno iživljavanje i divljački napad
Foto: AP

Nacionalni savet aškalijske nacionalne manjine

AŠKALIJE OSUĐUJU HAPŠENJE ĐURIĆA: Bezumno iživljavanje i divljački napad

Politika -

NOVI SAD - Nacionalni savet aškalijske manjine najoštrije je osudio hapšenje direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića i nasilje u Kosovskoj Mitrovici.

U saopštenju navode da Nacionalni savet aškalijske nacionalne manjine i aškalijski narod "najoštrije osuđuju teror, divljački i neprimereni napad koji je izveden nad građanima Kosovke Mitrovice od strane pripadnika kosovskih bezbednosnih snaga".

U saopštenju se navodi da su uznemireni posle "bezumnog i javnog iživljavanja" nad visokim funkcionerom Vlade Srbije Markom Djurićem i izrazili zabrinutost zbog bezbednosti svih ostalih građana Kosova.

Aškalije, takođe, apeluju i pozivaju čelnike Evropske unije i Ujedinjenih nacija da hitno preduzmu sve potrebne mere kako bi se priveli pravdi i kaznili vinovnici nasilja, uspostavio red i mir, osigurala bezbednost i zaštitili svi građani koji se nalaze na Kosovu i Metohiji.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: AP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) NEZAPAMĆENA TORTURA NA KIM, SRPSKI ZVANIČNICI NA ŽESTOKOM UDARU: Ovako su specijalci ROSU primenjivali brtutalnu silu u Mitrovici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja