Najnovije vesti

VUČIĆ I SKAT O ODNOSIMA BEOGRADA I PRIŠTINE: Provokacije i upotreba sile su neprihvatljivi, neophodno je smiriti tenzije
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

SUSRET NA ANDRIĆEVOM VENCU

VUČIĆ I SKAT O ODNOSIMA BEOGRADA I PRIŠTINE: Provokacije i upotreba sile su neprihvatljivi, neophodno je smiriti tenzije

Politika

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador SAD Kajl Skot sastali su se danas, nakon ovonedeljnih događaja u Mitrovici, i tom prilikom se saglasili da su provokacije, upotreba sile i nepoštovanje neprihvatljivi, i da ne stvaraju adekvatno okruženje za stabilnost u regionu.

 

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

 

Vučić i Skot su razgovarali o odnosima između Beograda i Prištine nakon ovonedeljnih događaja u Mitrovici i o sinoćnjem razgovoru predsednika Vučića sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Vesom Mičelom.

 

 

Sagovornici su se saglasili i da je važno pokušati da se smanje tenzije, da sve strane mirno i staloženo pristupaju sporovima i da ih rešavaju, kao i da izbegavaju bilo kakve korake koji bi dalje komplikovali ionako napetu situaciju.

 

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić


Ambasador Skot apelovao je na obe strane da se usredsrede na normalizaciju odnosa kroz dijalog uz posredovanje EU i izrazio spremnost njegove zemlje da podrži sve strane u pregovorima koji se odvijaju kroz dijalog, saopštila je Pres služba predsednika Republike.

 

Predsednik Vučić je rekao da smatra da Srbija, srpski predstavnici i Srbi ne snose nikakvu krivicu za incident, ali je u potpunosti saglasan sa ambasadorom Skotom da je očuvanje mira i stabilnosti od najvećeg interesa za sve koji žive na ovim prostorima.

 

 

(Kurir.rs/tanjug/Foto: Tanjug, Dragan Kujunžić)

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...