PREDSEDNIK OPŠTINE LEPOSAVIĆ O NAPADU ROSU: Osetio sam jak udarac puškom u leđa, a onda su me bacili na pod! GRAĐANI NA KIM UZNEMIRENI!
Foto: AP/Bojan Slavković, Printscreen/Youtube

upali su u prostorije bacajući šok bombe

PREDSEDNIK OPŠTINE LEPOSAVIĆ O NAPADU ROSU: Osetio sam jak udarac puškom u leđa, a onda su me bacili na pod! GRAĐANI NA KIM UZNEMIRENI!

Politika -

BEOGRAD - Predsednik opštine Leposavić Zoran Todić izjavio je da je najvažnije da prilikom napada jedinica Rosu u ponedeljak, nije bilo žrtava, kao i da narod nije uplašen, mada je uznemiren.

On je za RTS istakao da ostanak naroda na KiM zavisi od povezanosti sa Vladom Srbije i da je nezamisliv bez podrške iz Beograda.

"Navikli smo na ovo i stalne provokacije Prištine. Četrnaestog januara prošle godine došle su jednice sa oklopnim vozilima, i 25. jula 2011, kad je nastala kriza kada su usledile barikade, isto su došle jedinice ROSU", rekao je Todić.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Prema njegovim rečima, to je bio još jedan događaj u martu "mesecu koji nikada ljudima na Kosovu nije donosio dobro".

On je kazao da je i on dobio udarce od jedinica ROSU koje su ga udarale puškom i šutirale.

"Treći je dan od nemilih događaja. Neshvatljivo je da neko primeni toliku silu i brutalnost prema legitimno izabranih predstavnika koji su samo hteli da razgovaraju o svakodnevnim problemima", rekao je Todić.

Posle nekoliko minuta od početka sastanka, priča Todić, jedinice pod maskama kosovske policije su nasilno upale u prostorije bacajući šok-bombe.

"Zatekao sam se na ulaznim vratima gde se održavao okrugli sto. Osetio sam jak udarac puškom u leđa, dva maskirana pripadnika policije su me bacila na pod. Usledio je jak udarac vojničkom čizmom u lice. Ponižavajuće je da nas neko gazi po glavi, telu, rukama, kaljavim cokulama", rekao je Todić.

foto: Printscreen/Youtube

Kako se navodi, Leposavić je najveća opština sa većinski srpskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji i prva je posle adminastrtivnog prelaza Jarinje, zbog čega su njeni meštani već dva puta prvi na udaru kosovskih jedinaca ROSU pri njihovim upadima na sever pokrajine.

U toj opštini rade tri fakulteta, više škole, dve fabrike.

"Svima nama prisustvo mladih koji pohađaju fakultete mnogo znači, dolaze sa celog Kosmeta i centralne Srbije", rekao je predsednik opštine Leposavić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) NEZAPAMĆENA TORTURA NA KIM, SRPSKI ZVANIČNICI NA ŽESTOKOM UDARU: Ovako su specijalci ROSU primenjivali brtutalnu silu u Mitrovici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track