Ana Brnabić: Povećanje nataliteta nam je prioritet!
Foto: Beta

Premijerka pred poslanicima

Ana Brnabić: Povećanje nataliteta nam je prioritet!

Politika -

Ona je ukazala da je donošenje strategije za podsticanje rađanja način da se natalitet u Srbiji poboljša, kao i ulaganje u regionalni ravnomerni razvoj

Ana Brnabić, premijerka Vlade Srbije, poručila je da njen kabinet radi na ravnomernom regionalnom razvoju i da će u narednom periodu biti posvećana pažnja novim centrima razvoja kao što su Loznica, Kraljevo, Bor i Zaječar.

Brnabićeva i ministri juče su došli u Skupštinu, gde su im narodni poslanici postavljali pitanja, a premijerka je, odgovarajući na pitanje poslanika Muamera Zukorlića, kazala da je Vlada svesna problema „demografske erozije“, ističući da je podsticaj rađanja jedan od apsolutnih prioriteta.

Ona je ukazala da je donošenje strategije za podsticanje rađanja način da se natalitet u Srbiji poboljša, kao i ulaganje u regionalni ravnomerni razvoj.

- To je jedan od razloga što koristimo subvencije za investitore. Da ih usmerimo ka onim delovima Srbije koji su manje razvijeni. Tako je otvoreno više hiljada radnih mesta. Otvorili smo Klinički centar u Nišu, radimo sa Evropskom investicionom bankom, fokusiramo se na gradove koji bi trebalo da budu centri razvoja - navela je ona.

Brnabićeva je na pitanje o ulaganju u infrastrukturu kazala da su ona ranije bila na neverovatnom niskom nivou i da se to sada ispravlja.

Kurir / E.K.

Foto: Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track