REGIONALNA PLATFORMA ZA MEDIJSKE SLOBODE ZAHTEVA: Istražiti napad na novinare u Kosovskoj Mitrovici
Foto: RTS

Udar na medije tokom policijske brutalnosti 26. marta

REGIONALNA PLATFORMA ZA MEDIJSKE SLOBODE ZAHTEVA: Istražiti napad na novinare u Kosovskoj Mitrovici

Politika -

Regionalna platforma za zagovaranje medijskih sloboda i bezbednosti novinara, koja zastupa više od 8.000 članova, osudila je danas najnovije incidente protiv medija i novinara tokom policijske intervencije na severu Kosovske Mitrovice 26. marta.

U haotičnoj situaciji, nekoliko novinara je povređeno, a nekim medijima je oštećena oprema, navodi se u saopštenju i konstatuje da se još jednom potvrdilo da novinari i mediji rade u veoma opasnim okolnostima.

Zbog toga Platforma ponovo izražava zabrinutost za bezbednost novinara i insistira na tome da kosovske vlasti istraže policijsku akciju.

Svaki napad na novinare je napad na javni interes, demokratiju i prava svih građana, ističe se u saopštenju, koje su potpisali Udruženje/udruga BiH novinari, Sindikat medija Crne Gore, Hrvatsko novinarsko društvo, Udruženje novinara Kosova Udruženje novinara Makedonije, Nezavisno udruženje novinara Srbije.

(Kurir.rs/Fonet/Foto: Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) NEZAPAMĆENA TORTURA NA KIM, SRPSKI ZVANIČNICI NA ŽESTOKOM UDARU: Ovako su specijalci ROSU primenjivali brtutalnu silu u Mitrovici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja