VUČIĆ: Srbija će donirati Republici Srpskoj 5 miliona evra
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

pomoć

VUČIĆ: Srbija će donirati Republici Srpskoj 5 miliona evra

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija donirati Republici Srpskoj pet miliona evra.On je rekao da će ova nova donacija ići u Prijedor, Novi Grad, Mrkonjić Grad, Bratunac, Sokolac, Novo Goražde, Trebinje i druge gradove.

Vučić je na konferenciji za novinare posle sastanka sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom rekao da je Srbija izdvojila 500.000 evra za hramove SPC u Federaciji Bosne i Hercegovine i 500.000 evra za zapošljavanje mladih.

On je kazao i da je Dodik zamolio da Srbija pomogne izgradnju puta Gacko - Foča sa 10 miliona evra, ali da u ovom trenutku Beograd nije mogao da donese takvu odluku.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Vučić je zahvalio predsedniku RS na pružanju podrške teritorijalnom integritetu Srbije i obavestio ga o poslednjim događajima u Kosovskoj Mitrovici kao i o idejama koje su različiti društveni činioci u Srbiji izneli tokom unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji.

Predsednik Srbije je najavio da će tokom sledeće nedelje posetiti Mostar i Trebinje, u kojem će obići vrtić koji se gradi sredstvima koje je obezbedila Srbija.

On je dodao da će poseta Trebinju biti prilika da se vidi kako Srbija može pomogne razvoj tog dela Hercegovine u budućnosti.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik zahvalio se Srbiji na finansijskoj pomoći opštinama u Republici Srpskoj.

"To je najkonkretniji pimer posebnih odnosa i specijalnih veza Srbije i RS. Ranije je podrška bila na načelnom političkom nivou, a sada je to konkretna pomoć Srbije za infrastrukturu", rekao je Dodik na konferenciji s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Prema njegovim rečima, prilikom izbora opština kojima će biti data pomoć gledalo se isključivo na potrebe.

"Nije selektivno birano, već prema potrebama opština, nezavisno od lokalnih vlasti. U tom pogledu se krećemo ka rešavanju dugogodišnjih problema", naveo je Dodik.

(Kurir.rs/Beta)

Foto Tanjug/Dragan Kujundžić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) PRIŠTINA POČINJE SA FORMIRANJEM ZSO?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track