NIKOLIĆI TRČE POČASNI KRUG: Bivši šef države u stopu prati suprugu
Foto: Damir Dervišagić

KRENULO IH

NIKOLIĆI TRČE POČASNI KRUG: Bivši šef države u stopu prati suprugu

Politika -

Nakon što je Dragica izabrana za počasnog člana ULUS, Tomislav će postati počasni predsednik kinesko-srpske privredne komore

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje s Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić uskoro bi mogao da dobije i titulu počasnog predsednika kinesko-srpske privredne komore!

Bivši predsednik Srbije tako izgleda u stopu prati suprugu Dragicu, koja je nedavno izabrana za počasnog člana Udruženja likovnih umetnosti Srbije (ULUS).

Ambasador Kine Li Mančang je, naime, na prekjučerašnjem sastanku s Nikolićem rekao da su u završnoj fazi pripreme za osnivanje i početak rada kinesko-srpske privredne komore i izrazio je očekivanje da će bivši šef države prihvatiti titulu počasnog predsednika te novoosnovane komore. Iako je imenovanje njegove supruge Dragice za počasnog člana ULUS izazvalo lavinu negativnih komentara među uglednim i profesionalno dokazanim umetnicima, Nikolići nastavljaju sa „sakupljanjem“ titula.

Naime, dok je bio na funkciji predsednika zemlje, Nikolić se proslavio kićenjem s nekoliko titula počasnog člana ili građanina - pa je tako 2015. postao čak i počasni član Udruženja neurohirurga Srbije.

Ušao je 2014. godine u red patrona Evropske akademije nauka i umetnosti. Ta funkcija, kako je tad objašnjeno u SANU, koji ga je i predložio, protokolarna je i dobijaju je šefovi država koji su doprineli razvoju nauke. U četiri navrata je proglašen za počasnog građanina - 2016. proglašen je za počasnog građanina Knića, Berana i Krfa, da bi 2017. bio proglašen za počasnog građanina Pekinga.

Nikolić juče nije odgovarao na pitanja Kurira.

Kurir / B. B.

Foto: Damir Dervišagić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) SRBIJA ĆE ZATRAŽITI ROK TRAJANJA BRISELSKOG SPORAZUMA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track