DAČIĆ SA KOLEGOM IZ LAOSA: Podrška teritorijalnom integritetu Srbije
Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

ministar u bakuu

DAČIĆ SA KOLEGOM IZ LAOSA: Podrška teritorijalnom integritetu Srbije

Politika -

Na marginama 18. ministarskog sastanka Pokreta nesvrstanih zemalja u Bakuu, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa ministrom inostranih poslova Narodne Demokratske Republike Laos Salumksajem Komasitom koji je podvukao nedvosmislen stav te zemlje o čvrstoj podršci teritorijalnom integritetu Srbije.

U prijateljskom i sadržajnom razgovoru sagovornici su visoko ocenili političku saradnju dve države i dva naroda, ali i da ima značajnog prostora za unapređenje privredne saradnje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Dačić je sagovornika upoznao sa aktuelnim političkim događanjima u Srbiji i na Zapadnom Balkanu i zahvalio mu se na principijelnom poziciji Laosa i nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Ministar inostranih poslova Laosa je podvukao osnovne pravce spoljne politike Laosa zasnovane na osnovnim principima poštovanja međunarodnog prava i teritorijalnog integriteta suverenih država.

U tom smislu je podvukao nedvosmislen stav o čvrstoj podršci teritorijalnom integritetu Republike Srbije.

Šef srpske diplomatije i ministar inostranih poslova Laosa su utvrdili i dalje poteze u cilju razvijanja bilateralne saradnje na svim poljima od obostranog interesa, navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Ministarstvo spoljnih poslova)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) 7 RAZLOGA ZBOG KOJIH KOSOVO NIJE DRŽAVA: Ovo ni Tači i Haradinaj zajedno ne mogu da ospore!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track