DAČIĆ SA KOLEGINICOM IZ GANE: Unaprediti saradnju dveju zemalja
Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

ministar u bakuu

DAČIĆ SA KOLEGINICOM IZ GANE: Unaprediti saradnju dveju zemalja

Politika -

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ministarka inostranih poslova Gane Širli Bočvej složili su se danas o neophodnosti unapređenja bilateralne saradnje između dve države na svim poljima od zajedničkog interesa, uz međusobno poštovanje postojećih stavova.

Tokom sadržajnog razgovora i podsećanja na saradnju između dve zemlje uspostavljene još tokom procesa dekolonizacije i borbe za nezavisnost Gane i razmene stavova o aktuelnoj političkoj situaciji u Evropi i Africi, ministri su izrazili očekivanja da se buduća saradnja unapredi kroz povećanu aktivnost u bilateralnim odnosima, pre svega na privrednom planu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Ministar Dačić, na marginama, 18. ministarskog sastanka Pokreta nesvrstanih u Bakuu, imao je i brojne bilateralne susrete sa šefovima delegacija država članica i posmatrača u Pokretu.

Šef srpske diplomatije imao je kraće susrete sa ministrima inostranih poslova Irana, BiH, Demokratske Republike Kongo, predsedavajućim Generalnoj skupštini UN-a, ministrima inostranih poslova Republike Kongo i Palestine.

Dačić je sagovornicima ukazao na važnost mira, stabilnosti, ekonomskog prosperiteta i društvenog razvoja svih država članica Ujedinjenih nacija na ravnopravnoj osnovi.

Šef srpske diplomatije je posebno podvukao važnost poštovanja međunarodnog prava i principa teritorijalnog integriteta. Sagovornike je upoznao i sa aktuelnom političkom i bezbednosnim situacijom u južnoj srpskoj pokrajini Kosovu i Metohiji, kao i sa otvorenim pitanjima koje opterećuju dijalog između Beograda i Prištine.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Ministarstvo spoljnih poslova)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track