Šutanovac i Petrović negiraju sukob, najavili tužbu
Foto: Kurir

Šutanovac i Petrović negiraju sukob, najavili tužbu

Politika -
Nije bilo ni verbalnog sukoba ni "fizičkog obračuna" između Dragana Šutanovca i Dušana Petrovića, pa s toga ostaje potpuno nejasno ko je, i iz kakvih razloga, motiva i pobuda mogao da izmisli ovako krupnu neistinu

BEOGRAD - Potpredsednici Demokratske stranke Dragan Šutanovac i Dušan Petrović saopštili su večeras da među njima nije bilo nikakvog sukoba, kako je to, kako kažu, nedavno izvestio internet medij Pravda i najavili da će zaštitu potražiti na sudu.

"Apsolutno i potpuno su neistiniti svi navodi teksta objavljenog u internet izdanju javnog glasila Pravda 1. jula 2012. godine, pod naslovom "Petroviću masnica na oku, Šutanovcu rasečena usna" o navodnom sukobu i fizičkom obračunu ministra odbrane Dragana Šutanovca i ministra poljoprivrede Dušana Petrovića", navela su dvojica ministara u dopisu glavnom i odgovornom uredniku Pravde.

Oni dalje navode da je objavljena informacija "u celini neistinita i predstavlja krajnje zlonamernu konstrukciju i zloupotrebu svih načela novinarske profesije i novinarskog kodeksa"."Navodni događaj, koji se opisuje u ovom tekstu se nikada nije desio.

Nije bilo ni verbalnog sukoba ni "fizičkog obračuna" između Dragana Šutanovca i Dušana Petrovića, pa s toga ostaje potpuno nejasno ko je, i iz kakvih razloga, motiva i pobuda mogao da izmisli ovako krupnu neistinu i plasira je javnosti", naveli su Petrović i Šutanovac.Njih dvojica dodaju da će "zbog krajnje zlonamerno i namerno iznete krupne neistine, zbog načina na koji je ova izmišljena "informacija" predstavljena širokoj javnosti, te zbog objektivnih štetnih posledica koje su nastupile, ovoga puta biti prinuđeni da zaštitu ostvare pred nadležnim sudom".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track