ZORAN ŽIVKOVIĆ: Očekujem Đilasov poziv o zajedničkom nastupu opozicije
Foto: Dragana Udovičić

VIŠE OD KOALICIJE, MANJE OD UJEDINJENJA

ZORAN ŽIVKOVIĆ: Očekujem Đilasov poziv o zajedničkom nastupu opozicije

Politika -

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je da očekuje poziv na sastanak o zajedničkom nastupu opozicije koji je najavljivao nosilac liste "Beograd odlučuje ljudi pobedjuju" Dragan Đilas.

"Ono što je budućnost, a Dragan Đilas je već to izrekao, jeste zajednički nastup opozicije, u nečemu što bi bilo više od koalicije - manje od ujedinjenja. Očekujem poziv na jedan takav sastanak", rekao je Živković za Danas.

On je kazao da se nada da će ujedinjena opozicija uspeti da na nekim narednim izborima ubedi gradjane koji misle da nema alternative, da je sve bolje od, kako je rekao "politike na nervnoj bazi koju vodi Aleksandar Vučić".

Povodom najave da će od 10. do 20. aprila Vučić imati niz sastanaka sa mnogim zvaničnicima u svetu oko pitanja Kosova i Metohije, Živković je ukazao da spoljnu politiku države po Ustavu treba da vodi Vlada, a predsednik bi zemlju trebalo da predstavlja u simboličnom smislu.

"On nema nikakav formalni mandat da pregovara ni o budućnosti svoje mesne zajednice, a kamoli Kosova. Radi se o još jednoj operetskoj predstavi u kojoj će biti dramatičnih situacija, noćnih poseta knjižarama, restoranima, gvoždjarama, uzdaha i dramskih pauza", rekao je Živković.

Povodom kritike predstavnika vlasti na njegov račun što nije još 2003. godine kada je on bio na vlasti, aerdorom u Nišu preveo u vlasnišvo Niša, Živković je rekao da je zakon tada bio takav da lokalne samouprave nisu mogle da budu vlasnici bilo čega, već samo korisnici.

On je kazao da niški aerodrom treba da bude alternativa beogradskom, ali da ima i svoje tržište, a to je jug Srbije gde gravitira više od milion i po ljudi, dok sa "lou kost" kompanijama zahvata i tržište šireg regiona, i da postoje svi uslovi da posluje uspešno.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track