Najnovije vesti

DAČIĆ: Priština bi bez mentora prihvatila predlog podele Kosmeta
Foto: Zorana Jevtić

Ministar spoljnih poslova Srbije

DAČIĆ: Priština bi bez mentora prihvatila predlog podele Kosmeta

Politika

Ministar je naveo i da velike sile kada se pomene razgraničenje i podela računaju da će doći do masovnih preseljenja stanovništva, jer kako je naveo, ne uzimaju u obzir da je etničko stanje na terenu već u skladu sa samim predlogom podele

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da bi Priština kada bi se sa njom razgovaralo bez mentora prihvatila predlog podele Kosova.

 

"Kada bismo otvoreno razgovarali o podeli Kosova bez mentora, Priština bi pošla od svojih interesa i prihvatila taj predlog", rekao je Dačić.

 

On je naveo i da velike sile kada se pomene razgraničenje i podela računaju da će doći do masovnih preseljenja stanovništva, jer kako je naveo, ne uzimaju u obzir da je etničko stanje na terenu već u skladu sa samim predlogom podele.

foto: Aleksandar Jovanović

Dačić je kazao i da velike sile predlog podelu Kosova ne žele da razmatraju jer misle da su pitanje Kosova zatvorili 2008. godine time što su priznali nezavisnost.

 

Upitan da li su tačni navodi predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponudio jug Srbije za sever Kosova, Dačić je rekao da "nikakvih razgovora o pokušaju trajnog rešenja Kosova nije bilo".

 

"Bilo je raznih razgovora, u raznim metropolama, razmena mišljenja, ali nije bilo nikakvih zvaničnih. Ne znam gde je neko mogao da nudi tako nešto", rekao je Dačić.

 

Govoreći o aktivnostima koje očekuje po pitanju Kosova, Dačić je rekao da sledeće nedelje u Beograd dolaze šefovi diplomatija Grčke i Francuske Dimitris Kocijas i Žan Iv le Drian i da predstoje važni razgovori.

 

(Kurir.rs/Beta/Blic/Foto: Zorana Jevtić)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...