MOSTAR ĆE BITI PRIVREDNI CENTAR REGIONA: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na otvaranju Međunarodnog sajma, pa u 4 oka sa brojnim zvaničnicima
Foto: Beta/Emil Vaš

Gust raspored aktivnosti

MOSTAR ĆE BITI PRIVREDNI CENTAR REGIONA: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na otvaranju Međunarodnog sajma, pa u 4 oka sa brojnim zvaničnicima

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otputovaće danas u Mostar, povodom otvaranja Međunarodnog privrednog sajma, na kojem će se Srbija, kao zemlja - partner, upečatljivo predstaviti kroz učešće više od 60 najjačih kompanija, kao i bogatim kulturnim i umetničkim programom.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Danas će predsednik Srbije imati najpre sastanak sa hrvatskim članom Predsedništva BiH Draganom Čovićem. Nakon toga sastaće se sa predstavnicima Srpske pravoslavne crkve i Srba u tom delu BiH.

Vučić će, kako je planirano, sa predsednikom RS Miloradom Dodikom, obići radove na obnovi Saborne crkve Svete trojice, a potom će razgovarati sa episkopom zahumsko-hercegovačkim i primorskim Grigorijem. Zatim je predviđen sastanak sa predstavnicima Koordinacionog odbora srpskih udruženja i organizacija u Mostaru.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Na kraju prvog dana posete Mostaru, Vučić će prisustvovati koktelu Privredne komore Srbije povodom Sajma privrede. U utorak se predsednik Srbije sastaje sa premijerom Bugarske, zemlje koja predsedava EU, Bojkom Borisovom. Sa bugarskim premijerom će razgovarati i o konkretnim infrastrukturnim i energetskim projektima.

Vučić će potom prisustvovati svečanom otvaranju 21. međunarodnog sajma privrede, na kojem je Srbija zemlja partner. Predsednik Srbije obratiće se na toj svečanosti, na kojoj će govoriti i član Predsedništva BiH Ccović i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beta/Emil Vaš)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja