VUČIĆ ODGOVORIO NA TAČIJEVU PROVOKACIJU: Nek se junači, mi smo za politiku mira, ne za puške!
Foto: Printscreen/Pink

Predsednik Srbije za mir

VUČIĆ ODGOVORIO NA TAČIJEVU PROVOKACIJU: Nek se junači, mi smo za politiku mira, ne za puške!

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji boravi u Mostaru, izjavio je danas da Srbiji rat nije potreban i da je "gotovo siguran" da ga neće biti.

"Mi smatramo da nam rat nije potreban i nije nikome dobro doneo. Gotovo sam siguran da rata neće biti, ali ja mogu da govorim u naše i ime Srbije", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je odgovorio i na provokaciju kosovskog predsednika Hašima Tačija koji je izjavio da će na, kako je rekao, "pretnje iz Srbije", biti odgovoreno "puškama".

"Što se mene tiče ne volim da se bavim puškama i oružjem kao Tači, pa nek nastavi to da radi... ali to ni tada nisu bile njegove puške već tuđi avioni koji su razarali Srbiju. Naše je da odgovorimo mirno i da kažemo da želimo bolje odnose. Oni neka govore šta im je volja, a ja da se junačim i pokazujem ko je jači ne pada mi na pamet", rekao je Vučić.

Vučić je danas sa predsednikom RS Miloradom Dodikom i episkopom zahumsko-hercegovačkim i primorskim Grigorijem obišao radove na obnovi Saborne crkve Svete trojice u Mostaru.

(Kurir.rs/R.M./Foto Printscreen Pink)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) ŠPIJUNSKA LETELICA NAD SRBIJOM! Danima pratili kretanje naše Vojske!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track