MIŠKOVIĆ O UČEŠĆU U MILOŠEVIĆEVOJ VLADI: Napustio sam Slobu jer nije hteo privatizaciju
Foto: EPA

PREKINUO ZAVET ĆUTANJA

MIŠKOVIĆ O UČEŠĆU U MILOŠEVIĆEVOJ VLADI: Napustio sam Slobu jer nije hteo privatizaciju

Politika -

Biznismen Miroslav Mišković posle skoro tri decenije ćutanja otkrio je da je vladu Srbije 1990. napustio zato što šefa države Slobodana Miloševića nije zanimalo pitanje privatizacije!

- Sloba je početkom devedesetih govorio da dolazi vreme demokratizacije i privatizacije. Ponudio mi je da budem predsednik vlade, ali onda je na to mesto stavio Stanka Radmilovića. Milošević mi onda ponudi mesto potpredsednika vlade, da se bavim privatizacijom. I dođem s porodicom u Beograd. Pozovem velikog bankara Boška Kostića, koji je radio u Engleskoj, i pitam ga ko može da nam pomogne u privatizaciji. I nađe mi on ministra finansija u Tačerkinoj vladi - prisetio se Mišković na panelu Nedeljnika na Mokroj Gori i dodao:

foto: Profimedia

- Pozovem Slobu da mu saopštim tu vest, ali mi se ne javlja. Pozovem drugi, treći put. Vidim da Sloba neće da mi se javi. I shvatim tada, a i u narednih šest meseci da Slobu ne interesuje privatizacija. Pozovem svog kuma Vladu Petrovića, tada ministra zdravlja, i zamolim ga da ode kod predsednika vlade Stanka Radmilovića i da mu kaže da sam bolestan i da zbog toga moram da napustim vladu. I posle šest-sedam meseci odem iz vlade.

B. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track