HRVATSKA NE DA SRBIJI MORINU: Odluka pravosudnih organa

Slučaj dron

HRVATSKA NE DA SRBIJI MORINU: Odluka pravosudnih organa

Politika -

Hrvatski ministar pravde Dražen Bošnjaković odbio je da da saglasnost za izručenje Ismaila Morine Srbiji, koja ga tereti za puštanje drona sa albanskom zastavom.

Hrvatsko pravosuđe je još u septembru prošle godine utvrdilo da su ispunjeni zakonski uslovi za njegovu ekstradiciju Beogradu. Morina je zbog toga nedavno prebačen u Italiju, gde, prema pisanju albanskih medija, ima boravište i tamo se nalazi u pritvoru, a Srbija najavljuje da će i od te države tražiti njegovo izručenje.

Ministarstvo pravde Srbije je obavešteno da hrvatski ministar nije dao saglasnost za izručenje Morine, rečeno je Tanjugu u tom ministarstvu, koje je, inače, informaciju da je Morina u Italiji i da je lišen slobode dobilo od Interpola. Ministarstvo pravde je najavilo da će tražiti od Italije njegovo izručenje. Pravosnažnu odluku o ispunjenosti uslova za izručenje Morine Srbiji Vrhovni sud Hrvatske doneo je 5. septembra, nakon čega su spisi predmeta prosleđeni ministru Bošnjakoviću.

foto: Kurir

Ne zaboravite i Glossy, koji vas danas očekuje na kioscima! U najnovijem izdanju najtiražnijeg magazina o poznatima Novak Đoković kaže da je vreme za novi početak, a Seka Aleksić da želi da ima još mnogo dece. Za Glossy govore i Jelena Petković, Davor Štefanek, Kalina Kovačević, Gorica Popović...

foto: Glossy

(Kurir.rs/Foto: Printscreen Facebook)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track