NASTUPAĆE KAO SAMOSTALNI POSLANIK: Milan Lapčević napustio stranku DSS: Nismo iznenađeni
Foto: Fonet TV

nezadovoljan

NASTUPAĆE KAO SAMOSTALNI POSLANIK: Milan Lapčević napustio stranku DSS: Nismo iznenađeni

Politika -

Poslanik Milan Lapčević napustio je danas Demokratsku stranku Srbije, a novinare u Skupštini Srbije obavestio da će od sada nastupati kao samostalni poslanik.

On je ocenio da DSS, kao i sve stranke u Srbiji, centralizovana i da u organima stranke nema gotovo nikog van Beograda.

"Sadašnje rukovodstvo nije ono koje je bilo pre desetak, 15 godina. Aktuelno rukovodstvo se nije na adekvatan način ponašalo prema biračima i nije našlo način kako da dopre do dovoljnog broja birača i da ukaže na svoju politiku", rekao je Lapčević novinarima u parlamentu.

Lapčević je naveo da je i do sada ukazivao u parlamentu na poguban proces centralizacije zemlje i orgomnih razlika po regionima.

DSS: Nismo iznenađeni

Demokratska stranka Srbije (DSS) ocenila je danas da odluka poslanika Milana Lapčevića da napusti DSS ne predstavlja nikakvo iznenađenje.

U saopštenju DSS je podsetila da je u maju 2017. godine izabrala novo rukovodstvo na čelu sa Milošem Jovanovićem i stranku "osvežila novim mladim ljudima, kreirajući tako Novi DSS na temeljima starog".

"Na taj način je borba za očuvanje teritorijalne celovitosti, poštovanja demokratskih načela i racionalnog pristupa prema politici i institucijama, dodatno osnažena energijom predsednika Novog DSS-a Miloša Jovanovića, a uskoro će biti pojačana i nekim novim članovima koji će biti javno predstavljeni. Milan Lapčević nažalost u toj priči nije video sebe", navela je DSS.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Fonet TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track