VUČIĆ U INTERVJUU ZA RAŠA TUDEJ: U slučaju Skripalj nemoguće bez dokaza optužiti Rusiju
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

VUČIĆ U INTERVJUU ZA RAŠA TUDEJ: U slučaju Skripalj nemoguće bez dokaza optužiti Rusiju

Politika -

MOSKVA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u intervjuu za Raša tudej (Russia Today) da Srbija osuđuje korišćenje hemijskog oružja širom sveta, ali da je bez dokaza nemoguće okriviti Rusiju za slučaj trovanja bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja.

"Mi osuđujemo hemijske napade u celom svetu ali bez dokaza u slučaju Skripalja nemoguće je u tome optužiti Rusiju. Čak je i EU donela odluku o osudi Rusije na osnovu engleskog izraza 'highly likely' (u prevodu vrlo verovatno)", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, Britanci na sva pitanja o dokazima u slučaju Skripalj odgovaraju da je isključivo "highly likely" to učinila Rusija.

foto: Russia Today Printscreen

"Mi ne možemo tako da radimo. Ne možemo tako da se ponašamo prema našim istinskim prijateljima koji su nam bili prijatelji mnogo godina", rekao je Vučić.

Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija otrovani su 4. marta u Solsberiju.

Velika Britanija smatra da je Rusija odgovorna za taj napad, što ona negira. U znak solidarnosti s Velikom Britanijom oko 150 ruskih diplomata proterano je iz više zemalja, uključujući SAD, EU kao i iz misije NATO, na šta je Moskva uzvratila istom merom.

(Kurir.rs/Russia Today/Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track