TAČI, HARADINAJ I PACOLI PODRŽALI NAPAD U SIRIJI: Snažno podržavamo akcije koje su preduzeli naši strateški saveznici
Foto: EPA/BETA/FONET

podrška

TAČI, HARADINAJ I PACOLI PODRŽALI NAPAD U SIRIJI: Snažno podržavamo akcije koje su preduzeli naši strateški saveznici

Politika -

Zvaničnici Kosova podržali su danas vazdušne napade na vojne ciljeve u Siriji kao odgovor na upotrebu koriščenja hemijskih oružja protiv civila.

Predsednik Kosova Hašim Tači je rekao da Kosovo snažno podržava odluku SAD, Velike Britanija i Francuske da napadnu vojne ciljeve kako bi se oslabila sposobnost vlasti sirijskog predsednika Bašara el Asada da ponovo koristi hemijsko oružje protiv civilnog stanovništva.

"Hemijski napadi protiv civilnog stanovništva su neljudski i oni treba da budu okončani. Mi smo ubeđeni da zapadne i civilizacijske vrednosti treba da pobede bilo koji režim", rekao je Tači i dodao da Kosovo snažno podržava napore zapadnoevropskih država da se okonča rat u Siriji i vlast predsednika Asada.

Napad na ciljeve u Siriji je podržao i premijer Kosova Ramuš Haradinaj i ocenio da su napadi hemijskim oružjem neoprostivi.

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli izjavio je da prištinske vlasti podržavaju "savezničku intervenciju u Siriji protiv režima predsednika Bašara el Asada".

Pacoli kaže da je napad došao kao posledica napada hemijskim oružjem u sirijskom gradu Duma.

"Kosovo snažno podržava i saglasani smo sa akcijama koje su preduzeli strateški saveznici Kosova - Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva i Francuske u Siriji. Upotreba hemijskog oružja je neprihvatljiva. Nadležni bi trebalo da budu odgovorni da se ovaj događaj ne ponovi ", rekao je Pacoli, preneo je portal Telegrafi.

(Kurir.rs/Tanjug/Beta/Foto: EPA/Beta/Fonet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track