MRKONJIĆ OPLEO PO MARKOVIĆU: Peđa, glup si!
Foto: Stefan Jokić, Zorana Jevtić

Socijaliste zavadio spomenik Slobi Miloševiću

MRKONJIĆ OPLEO PO MARKOVIĆU: Peđa, glup si!

Politika -

Počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić odbrusio je istoričaru i potpredsedniku SPS Predragu Markoviću i poručio mu da bi mu bolje bilo da se Slobodanom Miloševićem bavi iz ugla istoričara jer, u suprotnom, kako kaže, ispada „glup“ i „neozbiljan“.

Komentarišući Markovićev odgovor na pitanje o podizanju spomenika Miloševiću u kojem je naveo da mu je „dosadilo pretvaranje Beograda u palanačko groblje“, Mrkonjić je udelio savet svom stranačkom kolegi.

- Predrag Marković je zamenik predsednika i ja mu savetujem da se on, pošto njemu verovatno treba distanca, sa istorijskog stanovišta bavi Slobodanom. Pa jednog dana, u bliskoj ili dalekoj budućnosti, neka kaže šta misli. Danas bi bilo bolje da ne komentariše jer ispada neozbiljan, neću sada da kažem, imam jednog druga koji me sada gleda, hteo sam da kažem i glup. Nisam sklon da verujem ljudima koji menjaju stranke često - kaže Mrkonjić i dodaje:

foto: Profimedia

Na pitanje da li bi trebalo malo razmisliti o spomeniku i ne žuriti sa takvom inicijativom, Mrkonjić kaže:

- Ko, ja da razmislim? Je l‘ vi znate koliko ja imam godina? Peđa neka se bavi istorijom, on je za to stručnjak. I nek prestane da menja stranke.

Podsetimo, Marković je u intervjuu za Kurir izneo svoje mišljenje o podizanju spomenika Miloševiću, koje je očigledno zasmetalo Mrkonjiću.

- Dosadilo mi je pretvaranje Beograda u palanačko groblje - izjavio je Marković.

S. Đurić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) ČIJE JA LUKSUZNA VILA NA POVLENU, VREDNA 1,5 MILIONA EU?! Šešelj tvrdi da je Dušana Mihajlovića!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track