POSLANICI NASTAVILI RASPRAVU: Vladajuća većina podnela čak 380 amandmana, opozicija negoduje
Foto: Nebojša Mandić

Predlog zakona o planskom sistemu u skupštini

POSLANICI NASTAVILI RASPRAVU: Vladajuća većina podnela čak 380 amandmana, opozicija negoduje

Politika -

BEOGRAD - Poslanici vladajuće većine podneli su oko 380 amandmana na prvu tačku dnevnog reda, odnosno Predlog zakona o planskom sistemu Srbije, što je danas naišlo na negodovanje opozicije jer će vladajuća većina kao i prethodnih nekoliko sednica, potrošiti gotovo sve vreme za raspravu u pojedinostima a da se o ostalim zakonima neće ni raspravljati.

foto: Printscreen

Vladajuća većina podnela je ponovo na prvi član prvog zakona amandmane "sa osvrtom" na unapredjenje ekonomskog razvoja, medicinskih ustanova, prava deteta, povećanje investicija u privredu, na digitalizaciju uprave, razvoj univerzitetskog sistema ... Amandmane je Vlada Srbije odbila uz obrazloženje da "suštinski ne doprinose unapredjenju predloga zakona".

Poslanik Socijaldemokratske stranke Nenad Konstatinović rekao je da su amandmani podneti kako ne bi došli u situaciju da opozicija bilo šta govori i kako se ne bi čula nijedna reč kritike. On je kazao da se zbog amandmana vladajuće većine neće ništa čuti o preostalim finansijskim zakonima koji su na dnevnom redu i da se na taj način obesmišljava parlamentarizam.

foto: Printscreen

"Vi ne želite dijalog o bilo kakvoj temi, vi ne trpite kritike", rekao je

Konstatinović je dodao i da postoje amandmani koji su dobri za sve i koji bi mogli biti prihvaćeni, ali da o njima neće moći da se govori.

POLEMIKA U SKUPŠTINI, MINISTAR STEFANOVIĆ ODGOVORIO RADIKALIMA: Nećemo uvesti sankcije Rusiji, niti ćemo priznati Kosovo

Poslanici Srpske radikalne stranke, međutim, dosetili su se kako da ipak da govore o predloženom zakonu tako što su podneli amandmane na naslov predloženog zakona.

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Orlić odgovarajući Konsatinoviću ironično je rekao da su amandmani opozcije "fenomenalni" i "inventivni" te pročitao jedan od predloženih, koji glasi da se član zakona briše.

foto: Printscreen

"Evo da pročitam jedan amandman: ’Član jedan briše se’. ;Eto toliko je toliko je inventivan i sadržajan", rekao je Orlić.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Nebojša Mandić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track