NAPREDNJACI SPREMAJU ČISTKU U NAJVIŠIM REDOVIMA: Spaskovski i Tomin sin prvi lete iz fotelja?
Foto: Zorana Jevtić, Dado Đilas

Vladajuća stranka planira temeljnu analizu rada funkcionera

NAPREDNJACI SPREMAJU ČISTKU U NAJVIŠIM REDOVIMA: Spaskovski i Tomin sin prvi lete iz fotelja?

Politika -

Srpska napredna stranka će do kraja maja preispitati svoje redove, a među funkcionerima koji bi mogli da budu smenjeni su gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić i direktor RTB "Bor" Blagoje Spaskovski.

foto: Dado Đilas

Među spornima su i lokalni funkcioneri koji vode odbore u Užicu, Požegi, Lajkovcu, Požarevcu, Bosilegradu i Brusu. Promene u SNS najavio je nedavno predsednik Izvršnog odbora naprednjaka Darko Glišić koji je rekao da će funkcioneri za koje se utvrdi da ne rade dobro biti smenjeni sa funkcija ili isključeni iz stranke i da povlašćenih neće biti.

foto: Printscreen

Navodno, trenutno se radi iscrpna analiza svih ljudi u stranci, a na "tankom ledu" su sin bivšeg predsednika Srbije i Spaskovski. Radomir Nikolić se nezvanično nije najbolje snašao na mestu gradonačelnika.

GLIŠIĆ: Smene i isključenja iz SNS do kraja maja

"Činjenica da je preuzeo ruiniranu gradsku kasu, a umesto da poboljša finansijsko stanje, dodatno je zadužio grad. Pozamašna državna sredstva preneta su iz budžeta u kasu Kragujevca, lično Nikolić je dok je bio poredsednik doveo neke investitore, ali rezultati su izostali. Ipak, jedan deo SNS smatra da bi Nikolića trebalo pustiti da završi mandat, pa se još vaga o narednim koracima", navodi izvor.

foto: Marina Lopičić

Što se tiče Spaskovskog nije isključeno da će stranka biti opštrija prema njemu, jer je tokom nedavne izborne kampanje u Boru radio protiv interesa SNS. Kako navodi izvor, pod znakom pitanja su i funkcioneri u još četiri opštine. Bolji rezultati očekivali su se u Užicu, Požegi, Lajkovcu, Požarevcu, Bosilegradu.

foto: Printskirn YT

Sagovornik je rekao da će čelnici tih odbora biti pozvani na direktnu odgovornost imajući u vidu da je Aleksandar Vučić nekoliko puta na Glavnom odboru upozoravao da će svi snositi posledice za nerad i loše rezultate. Utvrđeno je da se u nekim opštinama funkcioneri bahato ponašaju dok je u drugim zavladao nerad, objasnio je sagovornik.

(Kurir.rs/Tanjug/Blic/Foto: Kurir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track