DARKO GLIŠIĆ: Ukoliko se dokaže Jutkina krivica biće isključen iz SNS
Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

predsednik izvršnog odbora naprednjaka

DARKO GLIŠIĆ: Ukoliko se dokaže Jutkina krivica biće isključen iz SNS

Politika -

Ukoliko se dokaže da je predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka kriv i da su optužbe iznete na njegov račun tačne, biće isključen iz Srpske napredne stranke, izjavio je predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić.

On je najavio da će se o slučaju predsednika opštine Brus stranka izjasniti do kraja maja.

"Optužbe koje su iznete na teret Milutina Jeličića su teške i pred njim je težak period da dokaže da li zaista ima istine u tome. Ukoliko se ispostavi da postoji trunka istine u onome što se njemu stavlja kao teret on je nedostojan da bude član SNS i istog momenta će biti isključen", rekao je Glišić za TV Prva.

Podseća da optužbe na Jeličićev račun datiraju iz perioda kada on nije bio član SNS-a i da stranka ne bi prihvatila njegovo apliciranje za članstvo dok ne dokaže da li je to istina ili ne.

"Narednih mesec dana sačekaćemo epilog čitave te afere, čekamo da nadležuni organi ispitaju sve pojedinosti, da bismo mi mogli da zauzmemo svoj konačan stav. Svakako kao stranka ne trpimo da u našim redovima bude neko ko je sklon nasilju, mobingu. Ne samo Jeličića nego i ranije Spaskovskog", pojasnio je on.

Upitan da li je zadovoljan radom gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića on je rekao da ne polemiše sa članovima stranke preko medija i da sve što ima da kaže u smislu rezultat ili zamerki radi to na stranačkim orghanima.

"Radimo detaljnu analizu, proveravamo svaki navod. Tridimo se na što pošteniji i jasniji način analiziramo rad svakog našeg predstavnika u lokalnoj samoupravi . To nije posao koji može da se obavi za dana ili noć", rekao je predsednik IO SNS.

On je dodao da u nekoliko lokalnih samouprava postoje problemi i da su nezadovoljni radom pojedinih članova SNS-a koji su na čelu tih lokalnih samouprava jer ne postižu rezultate koji su u korak sa državnim.

Govoreći o radu ministara u Vladi Srbije, on je rekao da je dobro proveriti "prolazno vreme" kada je u pitanju sprovođenje programa na osnovu kog je dobijeno poverenje građana Srbije.

"Mi ćemo napraviti jednu analizu rada unutar Vlade Srbije pogotovu onih ministara koji su predloženi od SNS. Cclanstvo u SNS je podrška politrici, a ne ulaznica ili zaštita od bilo čega", naglasio je Glišić.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track