PREMIJERKA OŠTRO OSUDILA ŠEŠELJEVO CEPANJE HRVATSKE ZASTAVE: Vređanje članova delegacija koje se nalaze u poseti našoj zemlji nije ponašanje koje predstavlja Srbiju
Foto: Zorana Jevtić

reakcija na skandal

PREMIJERKA OŠTRO OSUDILA ŠEŠELJEVO CEPANJE HRVATSKE ZASTAVE: Vređanje članova delegacija koje se nalaze u poseti našoj zemlji nije ponašanje koje predstavlja Srbiju

Politika -

Predsednica vlade Ana Brnabić oštro je danas osudila ponašanje Vojislava Ssešelja u Skupštini Srbije.

"Želim ovim putem da nedvosmisleno, direktno i najoštrije osudim ponašanje Vojislava Šešelja u Skupštini Srbije. Pokušaj cepanja hrvatske ili bilo čije zastave ili državnih simbola i vređanje članova zvaničnih delegacija koji se nalaze u prijateljskoj poseti našoj zemlji nije ponašanje koje predstavlja Srbiju", istakla je Brnabić u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Kao predsednica Vlade Srbije apelujem na sve aktere na političkoj sceni da se ponašaju u skladu sa ciljevima koje smo kao društvo postavili - da idemo napred i budemo primer zemlje koja, kroz saradnju sa svima, osnažuje sopstveno društvo i aktivno doprinosi razvoju sveukupnih odnosa u regionu i Evropi, poručila je premijerka.

"Srbija treba da nudi rešenja za sve izazove koje imamo, umesto da neodgovornim ponašanjem ruši mostove koje gradimo", navodi Brnabić.

Nedavnom posetom predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, Hrvatskoj i sastankom sa predsednicom Hrvatske, Kolindom Grabar Kitarović, odnosi dve zemlje dobili su novu dinamiku, ukazala je Brnabić.

Izjave svih naših zvaničnika, sastanci i potezi koji su nakon toga usledili dodatno su potvrdili opredeljenje Srbije da sa Hrvatskom razvijamo dobrosusedske odnose. To je put koji smo odabrali, jer je Srbija duboko posvećena regionalnoj saradnji i postizanju stabilnosti u celom regionu.

Ovakvo ponašanje ne predstavlja vrednosti Vlade Srbije i većine naših građana.

Srbija je iskreno i duboko posvećena saradnji, razumevanju i dijalogu. Ovo su vrednosti Srbije koja je okrenuta boljoj budućnosti za sve naše građane, kao i za sve stanovnike ovog regiona.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Vlada Srbije)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ŠTA SE UBIJENI NARKO-DILER LUKA RADULOVIĆ pre mesec dana nagodio sa Tužilaštvom za organizovani kriminal?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja