(FOTO, VIDEO) NOVINARI ŠEŠELJU NE VERUJU: Lider radikala probao da uveri javnost da je stvarno gazio hrvatsku zastavu, ali ovo nije očekivao!
Foto: Tanjug/ Filip Krainčanić

IZNENADIO SE

(FOTO, VIDEO) NOVINARI ŠEŠELJU NE VERUJU: Lider radikala probao da uveri javnost da je stvarno gazio hrvatsku zastavu, ali ovo nije očekivao!

Politika -

Lider SRS Vojislav Šešelj, dan posle incidenta sa hrvatskom zastavom u Skupštini Srbije, obratio se novinarima i rekao da će i dalje "pljuvati, gaziti i paliti zastavu hrvatske ustaške države", ali je glavna tema pres konferencije bila da li se to zaista i dogodilo, jer niko od novinara to nije video.

"E, ovo je prava zavera. Ja hoću novi sudski postupak, a vi kažete nije se desilo. Ne znam šta da vam dogovorim. Zašto bih izmislio? Da li mi baš svi novinari ne veruju? Ima li neko da veruje?", pitao je Šešelj. Pošto novinari nisu odgovorili, Šešelj je zaključio: "Niko? E, ovo je je prava novinarska zavera danas. Moraćemo ponovo", rekao je Šešelj.

foto: Tanjug/ Filip Krainčanić

"Zaista je neverovatno da vi sumnjate da se događaj desio, ali desio se, a čak i da se nije desio, efekat je sasvim solidan", dodao je lider radikala. On je naveo da je skupštinsko obezbeđenje videlo da se to dogodilo, te da su se radikali "rvali sa njima".

foto: Tanjug/ Filip Krainčanić

"Članovi delegacije su čuli kad sam im opsovao majku. Prvo sam rekao da sam im zgazio hrvatsku ustašku zastavu i onda sam im opsovao svima majku ustašku. A šta vi hoćete da kažete, da smo sve izmislili, a budale nasele? Pa, to bi bilo izvanredno da je tako, ali nismo izmislili", rekao je Šešelj. On je pozvao novinare da pitaju ministra unutrašnjih poslova da li ima snimak sa ulaza u skupštinu.

foto: Tanjug/ Filip Krainčanić

Prethodno je naveo da "srpske patriote i časni Srbi podržavaju ono što su Filip Stojanović i on uradili pred Narodnom skupštinom" i primetio da se posle toga "digla i kuka i motika", te da su reagovali i predsednik Srbije, premijerka i predsednica Narodne skupštine.

foto: Tanjug/ Filip Krainčanić

"Kaže predsednik - ne može se izvrgavati ruglu zastava nijedne suverene zemlje. E, može, jer pod tom zastavom je izvršena agresija na Republiku Srpsku Krajinu. 200.000 Srba je proterano, a nekoliko hiljada civila pobijeno", rekao je on. Šešejl je rekao da je SRS ponosna na svoj veliki miting od 6. maja 1992. godine i najavio da će ponovo u "srpskim Hrtkovcima" održati miting na Đurđevdan.

On je dodao da je skup uredno prijavljen, da će imati redarsku službu i da će to biti miran politički skup nazivajući ga "đurđevdanskim radikalskim urankom". "Kao što je miran skup bio i 1992. godine, jer ni tada nije bilo incidenata. Nema razloga za zabranu", rekao je Šešelj na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije. Na pitanje da li očekuje da će mu posle presude u Hagu biti oduzet mandat u parlamentu, Šešelj je rekao da za to ne vidi razloga, jer je on tu kaznu već odslužio, te da se to na njega ne odnosi.

Snimak cele konferencije možete pogledati ovde.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Filip Krinačnić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) ŠEŠELJ O INCIDENTU ISPRED SKUPŠTINE: Rekao sam mu da se vojvodi mora pokloniti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track