PREMIJERKA OSUDILA INCIDENT KOJI JE NAPRAVIO ŠEŠELJ: Ali je negativno iznenađena i izjavom predsednika hrvatskog Sabora
Foto: Fonet/Vlada Srbije

reakcija sa vrha

PREMIJERKA OSUDILA INCIDENT KOJI JE NAPRAVIO ŠEŠELJ: Ali je negativno iznenađena i izjavom predsednika hrvatskog Sabora

Politika -

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da direktno, nedvosmisleno i najoštrije osuđuje incident koji je lider radikala Vojislav Šešelj napravio u sredu u Skupštini, tokom posete delegacije hrvatskog Sabora.

Ističući da je negativno iznenađena izjavom predsednika Sabora Gordana Jandokovića da su ona i predsednica Skupštine Maja Gojković pokušale da relativizuju incident sa Šešeljevim gaženjem hrvatske zastave, Brbabić je novinarima rekla da je i u sredu reagovala brzo i nedvosmisleno.

Zato mi je i sada prva rečenica: Dirketno, nedvosmisleno i najoštrije osuđujem incident, poručila je Brnabić posle otvaranja inovacione laboratorije u Naučno tehnološkom parku na Zvezdari.

Ona je rekla da joj je žao što je poseta hrvatske delegacije prekinuta i smatra da je to bila pogrešna odluka. Brnabić je navela i da je u sredu bila na putu u Skoplju i da je odmah telefonom zvala hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, koji joj se nije javio, što "nisu dobri signali".

Kako je naglasila, Vlada Srbije ostaje posvećena saradnji sa Hrvatskom, kao i regionalnoj saradnji i stabilnosti. Brnabić je ponovila da je najvažnije da su svi zvaničnici u Beogradu osudili incident i da je važno da se jasno kaže da Šešeljeva Srbija "nije Srbija kakva je danas".

(Kurir.rs/Fonet/Foto: Fonet/Vlada Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track