Ana Brnabić: Kfor važan za Srbiju
Foto: Beta

Premijerka Srbije s predstavnicima NATO

Ana Brnabić: Kfor važan za Srbiju

Politika -

Brnabićeva je istakla da je prisustvo Kfora na Kosovu i Metohiji od izuzetne važnosti za Srbiju, naročito posle nedavnog incidenta kada su specijalne jedinice kosovske policije uhapsile direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je u razgovoru s predsednikom Parlamentarne skupštine NATO Paolom Alijem da je Srbija, iako vojno neutralna zemlja, potvrdila posvećenost daljem razvoju saradnje sa Alijansom i državama koje čine tu organizaciju.

Brnabićeva je istakla da je prisustvo Kfora na Kosovu i Metohiji od izuzetne važnosti za Srbiju, naročito posle nedavnog incidenta kada su specijalne jedinice kosovske policije uhapsile direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

Predstavnici delegacije NATO preneli su Brnabićevoj da razumeju koliko je pitanje Kosova i Metohije osetljivo za Srbiju i istakli da je važno nastaviti s pronalaženjem trajnog i održivog rešenja.

Srbija je pokazala da je odgovoran partner, spremna da sarađuje sa NATO i drugim međunarodnim faktorima, pre svega učešćem u programu Partnerstvo za mir, istakla je Brnabićeva, navodi se u saopštenju. Ali je naglasio da Srbiju i NATO čvrsto povezuje zajednički interes za očuvanje mira.

Kurir / E.K.

Foto: Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track