Najnovije vesti

ŠEŠELJ NAJAVIO SKUP UPRKOS ZABRANI, OGLASIO SE MUP: Obezbedićemo sprovođenje zabrane
Foto: Dragan Kadić

NEĆE BITI OKUPLJANJA

ŠEŠELJ NAJAVIO SKUP UPRKOS ZABRANI, OGLASIO SE MUP: Obezbedićemo sprovođenje zabrane

Politika

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ponovilo je danas da neće dozvoliti nijedno okupljanje 6. maja u selu Hrtkovci i da će o tome i zvanično obavestiti organizacije koje su najavile skupove.

 

"Iako je više političkih organizacija zvanično prijavilo ili najavilo skupove u ovom mestu, nijedno okupljanje neće biti dozvoljeno. Zvanična rešenja o zabrani skupova, onima koji su prijavili, biće uručena u zakonskom roku. MUP će preduzeti sve neophodne mere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi obezbedilo sprovođenje donetih rešenja", navodi se u saopštenju.

 

Srpska radikalna stranka saopštila je danas da će, uprkos najavama iz MUP-a, održati 6. maja skup u Hrtkovcima a da će, u slučaju zabrane, njeni simpatizeri prošetati kroz to mesto.

 

 Istog dana svojevrsni kontramiting najavila je i Demokratska stranka čiji je poslanik Balša Božović rekao da će oni sprečiti lidera radikala Vojislava Šešelja da "se vrati na mesto zločina".

 

 Šešelj je odlučio da održi miting u Hrtkovcima istog dana kada je i 1992. godine održao govor u tom selu, na osnovu kojeg ga je sud u Hagu osudio na deset godina zatvora zbog progona Hrvata iz tog mesta.

 

(Kurir.rs/Beta)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...