Najnovije vesti

DAČIĆ O SKANDALU U PARIZU:  Ambasada Srbije ne može da opstane na ovakav način
Foto: Ministarstvo spoljnih poslova Srbije

posledica loših međuljudskih odnosa

DAČIĆ O SKANDALU U PARIZU: Ambasada Srbije ne može da opstane na ovakav način

Politika

BEOGRAD - Situacija u diplomatsko-konzularnom predstavništvu Srbije u Parizu je posledica je loših međuljudskih odnosa, i ono ne može da opstane na ovakav način, rekao je danas šef diplomatije Srbije Ivica Daćić.

 

On je rekao za televiziju Pink da je u skladu sa svojim ovlašćenjima formirao radnu grupu koja je predložila mere, sagledala situaciju, da je opšti zaključak da su narušeni medjuljudski odnosi i da predstavništvo ne može više da opstane na ovakav način.

foto: Beta/Ministarstvo spoljnih poslova/Ognjen Stevanović

Rekao je da se kao uvek konsultovao s predsednikom republike Aleksandrom Vučićem kada su u pitanju ljudi koji vode diplomatsko-konzlarna predstavništva koje će mere doneti.

"To ne sme da se dešava u našoj diplomatskoj mreži jer baca senku i daje losu sliku", rekao je on.

 

Dačić je ranije izjavio da će narednih dana biti odlučeno da li će biti ambasador Srbije u Francuskoj Rajko Ristić biti opozvan sa funkcije zbog problematičnog ponašanja u Parizu, a da će biti odlučeno i o sudbini direktora Kulturnog centra u Parizu Radoslava Pavlovića.

foto: Zorana Jevtić, Printscreen/Youtube

Mediji u Srbiji pisali su da je Ristić u ambasadi organizovao proslave koje ne  priliče diplomatskim predstavništvima. Posle poslednjih incidenata Kulturni centar Srbije u Parizu je zatvoren, a Ministarstvo spoljnih poslova poslalo je državnog sekretara Ivicu Tončeva i generalnog sekretara Veljka Odalovića da izvrše nadzor.

 

(Kurir.rs/Beta/Pink/Foto: Ministarstvo spoljnih poslova Srbije)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...