DAČIĆ: Ne želimo da se odnosi sa Hrvatskom razvijaju u ovom smeru

Posle odluke o recipročnim merama

DAČIĆ: Ne želimo da se odnosi sa Hrvatskom razvijaju u ovom smeru

Politika -

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da vlast ne želi da se odnosi sa Hrvatskom, u kojima sada ima tenzija, razvijaju u smeru u kojem sada idu, i da smatra da nema potrebe da dve zemlje povlače svoje ambasadore na konsultacije.

"Ne želimo da se u ovom smeru razvijaju naši odnosi sa Hrvatskom... Ako žele da se na ovaj paradoksalan način odvijaju naši odnosi, mi smo spremni da reagujemo na recipročan način na svaku dalje meru", rekao je Dačić povodom odluke Vlade Srbije da zabrani ulazak ministru odbrane Hrvatske, pošto su hrvatske vlasti zabranile ulazak ministru odbrane Srbije.

Dačić je kazao da ne veruje da će Hrvatska moći da blokira poglavlja u pregovorima Srbije i Evropske unije, jer, po njegovim rečima, "nijedna zemlja nema razumevanja za ovakve odnose", te Hrvatska neće imati podršku za takav potez.

Kometarišući najavu EU da bi od 2021. godine državljani zemalja Zapadnog Balkana morali da plate taksu i registruju se kako bi im bio odobren ulazak u Šengensku zonu, Dačić je rekao da ta odluka veoma loša i da bi on svima uveo recipročne mere.

"Svako voli da prikuplja pare. Tako bi trebalo da se i mi ponašamo. Znam da se predsednik Vučić neće složiti s tim, ali ja bih im svima udario reciprocitet - i kada je reč o vizama, taksama i o poniženju naše države. Kada se oni jednom tako budu osećali, svakako će drugačije razmišljati", rekao je Dačić.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track