Najnovije vesti

VULIN U ČAČKU: Zakasnelo hapšenje Dudakovića prilika da se kaže istina o zverstvima Petog korpusa
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Atif Dudaković i još 11 osoba uhapšeno je 27. aprila

VULIN U ČAČKU: Zakasnelo hapšenje Dudakovića prilika da se kaže istina o zverstvima Petog korpusa

Politika

BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je hapšenje ratnog komandanta Petog korupusa Armije BiH Atifa Dudakovića zakasnelo, ali da je ono prilika da se kaže istina o "zverstvima Petog korpusa" i srpskim žrtvama u ratu u Bosni i Hercegovini.

 

"Nadam se da će pravda najzad stići i nadam se da će ovo biti primer ili bar mogućnost da i Srbi počnu da veruju u pravdu. Mi imamo jako loše iskustvo sa oslobadjanjem Nasera Orića. I kada mislimo o tome ne možemo da budemo preveliki optimisti ali možemo da se nadamo", rekao je Vulin novinarima u Čačku.

 

On je rekao da realnost ne daje puno razloga Srbima da budu optimisti, ali da je ovo prilika da se odnos prema srpskih žrtvama promeni.

"Da već jednom čujemo istinu, da već jednom oni koji su ubijali, palili, silovali, oni koji su činili strašna zverstva nad našim narodom najzad budu kažnjeni. Ja želim da se nadam i da želim da verujem da će pravda najzad stići", rekao je Vulin.

Dudaković i još 11 osoba uhapšeno je 27. aprila po nalogu tužioca iz Posebnog odeljenja za ratne zločine Tužilaštva Bosne i Hercegovine, zbog sumnje da su počinili ratne zločine nad Srbima na području zapadnokrajiških opština tokom 1995. ; Oni su osumnjičeni i za ratni zločin nad civilima bošnjačke nacionalnosti i pripadnicima Autonomne pokrajine Zapadna Bosna, koji su bili lojlani Fikretu Abdiću.

 

Ratni zločini koji su predmet istrage, odnose se na stradanje više stotina žrtava, civila i zarobljenih vojnika srpske nacionalnosti, sa područja zapadnokrajiških opština, tokom 1995, kao i ratne zločine protiv civilnog stanovništva bošnjačke nacionanosti, pripadnika AP Zapadna Bosna, tokom 1994, saopštilo je Tužilaštvo. 

 

(Kurir.rs/Beta/Foto: Ministarstvo odbrane Srbije)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...