MINISTRI OTKRIVAJU KAKO SU ZARAĐIVALI ZA DŽEPARAC U MLADOSTI: Ivica jeo novinarski hleb, Nela Kuburović prodavala pečurke
Foto: Marina Lopičić, Zorana Jevtić

Rani radnici

MINISTRI OTKRIVAJU KAKO SU ZARAĐIVALI ZA DŽEPARAC U MLADOSTI: Ivica jeo novinarski hleb, Nela Kuburović prodavala pečurke

Politika -

Počeo sam da radim već u školi, pisao sam za niške novine, kaže šef diplomatije, dok je čelnica resora pravde imala pravi osećaj za biznis

Ministri Ivica Dačić i Nela Kuburović otkrivaju za Kurir kako su se u mladosti dovijali ne bi li zaradili prvi novac u životu! Do visoke državne funkcije i ministarske plate stigli su na potpuno različite načine - Dačić je bio novinar, a Kurubovićeva je kao dete prodavala sušene pečurke komšijama.

Šef diplomatije Ivica Dačić objašnjava da su ga teške okolnosti ubacile u radnu mašinu već u srednjoj školi, a usadile su mu i jednu naviku, po kojoj je danas često čak i predmet šale među svojim najbližim saradnicima. Dačić i sam priznaje da je preterano štedljiv, drugi bi rekli - ima zmiju u novčaniku.

- Prvi novac sam zaradio kao 16-godišnjak, bio sam novinar u srednjoj školi. Išao sam u gimnaziju „Stevan Sremac“ u Nišu, smer kultura i informisanje. Pisao sam za niške novine za mlade Zbivanja i za Omladinske novine iz Beograda, a vodio sam i omladinski program na Radio Nišu. Naravno da sam štedeo. Potičem iz siromašne porodice, moji roditelji su se mučili da bi školovali mene i sestru, na čemu sam im zauvek zahvalan. Ostao sam štedljiv i poznat sam po tome - priznaje Dačić.

Ministarka pravde Nela Kuburović je još kao mala imala osećaj za biznis. Iako je imala samo deset godina, ona je zajedno sa svojom braćom brala pečurke, sušila ih i prodavala komšijama.

- Kao dete često sam s braćom išla kod bake na selo kod Prijepolja. Ona nas je vodila u duge šetnje i da beremo pečurke. Mi deca smo te pečurke sušili i prodavali u komšiluku. To su bile prve parice koje sam zaradila, a imala sam možda deset godina. A na šta bi deca drugo trošila pare nego na slatkiše - otkriva Kuburovićeva.

Kurir / E.K.

Foto: Marina Lopičić, Zorana Jevtić, Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track