ZORANA MIHAJLOVIĆ ČESTITALA 1. MAJ: Uvek mi je bilo važno da čujem glas radnika
Foto: Fonet

ZORANA MIHAJLOVIĆ ČESTITALA 1. MAJ: Uvek mi je bilo važno da čujem glas radnika

Politika -

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović rekla je povodom Međunarodnog praznika rada da je Vlada posvećena da i ubuduće radi na unapređenju uslova rada i položaja svih zaposlenih u Srbiji i zaposlenima čestitala praznik.

"Imajući u vidu sve dosadašnje aktivnosti koje smo preduzeli radi uvođenja jasnih i pravednih pravila za zaposlene, poslodavce i državu, koristim ovu priliku da svim zaposlenima čestitam praznik rada", navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

Kako je rekla, donošenjem i potpisivanjem Posebnih kolektivnih ugovora u svim sektorima građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, učinjen je bitan iskorak u zaštiti zaposlenih, ali i ujednačavanju primene prava, obaveza i odgovornosti zaposlenih i poslodavaca na teritoriji naše zemlje.

"Moj posao, kao i posao cele Vlade, je da stvorimo uslove da se novim investicijama broj zaposlenih stalno povećava, kroz donošenje zakona kojima se unapređuje poslovni ambijent, kroz mere koje će motivisati domaća i strana pravna i fizička lica da proširuju svoje poslovanje ili započinju da se bave preduzetništvom u našoj zemlji", dodala je Mihajlović.

Uverena je da će se i ove godine nastaviti sa stvaranjem novih radnih mesta, porastom proizvodnje i bruto domaćeg proizvoda, i najvažnije, standarda svih građana Srbije.

"Ovo je naš zajednički put i moja iskustva govore da sam uvek u sindikatima imala istinske partnere, jer mi je uvek bilo važno da čujem glas radnika. Država bez vas ne može", zaključila je ona

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track