VUČIĆ IZRIČIT: Država zabranila sve skupove u Hrtkovcima!
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Neće biti okupljanja

VUČIĆ IZRIČIT: Država zabranila sve skupove u Hrtkovcima!

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas javnosti sa Andrićevog venca istakavši da nikakvog okupljanja neće biti u Hrtkovcima 6. maja.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

On je, po završetku sastanka sa srpskim džudistima i rvačima koji su postigli zavidne uspehe na Evropskom prvenstvu u Tel Avivu, objasnio da je država zabranila sve najavljene skupove.

"Srbija garantuje mir, bezbednost i stabilnost, nadležni organi će obaviti svoj posao. Nikakvih nemira i skupova neće biti u Hrtkovcima, molim sve učesnike koji su najavili skupove da imaju razumevanja, jer država donosi odluku kada postoji mogućnost ugrožavanja javnog reda i mira. Srbija neće u prošlost sukoba, hoće u budućnost", objasnio je Vučić.

Komentarišuču pretnje preko društvenih mreža upućene potpredsedniku SNS Milenku Jovanovu, Vučić je istakao da je u pitanju "bahato i nevaspitano ponašanje predstavnika opozicije".

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

"Prethodnih dana sam potpisao da mi ne treba obezbeđenje, pa šta će da mi urade Đilas, Janković, Jeremić? Hoće nekoga da biju, šta, mnogo su jaki? Možete misliti kako bi se bahato i argonantno ponašali na vlasti kad su ovakvi u opoziciji. Ne brinem za Milenka Jovanova, osim što je to ružno i nevaspitano", rekao je on.

U obraćanju novinarima istakao je da je zahvalan generalnom sekretaru UN Antoniju Guterešu na pokazanoj nepristrasnosti i osudi ponašanja kosovske policije tokom brutalnog hapšenja šefa Kancelarije za KiM Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici.

"Britanci, Amerikanci, Francuzi i svi drugi koji su priznali takozvanu nezavisnost Kosova već dugo vremena rade na tome da se na SB UN ne razgovara o KiM. Pred nama je period od nekoliko meseci koji će biti težak za našu zemlju i naš narod, očekujem velike pritiske, ali i da pokušamo da dođemo do kompromisa iako ga mnogi u svetu vide kao svoju volju i odluku. Ostaje da vidimo šta misle da Srbiji ponude, pa ćemo donositi svoje odluke, ali ne naprečac. Umećemo da zaštitimo današnje vitalne interese, mada nećemo svakako biti mnogo srećni", podvukao je Vučić.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

U susret poseti Moskvi i razgovoru sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, ali i poseti Turskoj i predsedniku Erdoganu, Vučić je naveo da ljude u Srbiji ne interesuju toliko sastanci koliko "stanje u novčaniku".

foto: Printscreen/Pink

"Srpski narod je u Drugom svetskom narodu bio jedan od najstradalnijih svetskih naroda. Onoliko koliko smo mogli svojim malim snagama, doprineli smo pobedi nad najvećom pošasti. Zato sam srećan što ću moći da prisustvujem vojnoj paradi na Dan pobede. Naša saradnja sa Rusijom ide na dobro, razgovaraćemo i o drugim važnim, regionalnim temama. Želim da svoje dvorište držimo čistim, da donosimo nove poslove građanima. Kasa nam je u odličnom stanju, mogu sa sigurnošću da kažem da će biti značajnijeg povećanja plata i penzija, a o trenutku i obimu odlučiće Vlada Srbije. Nezaposlenost i dalje pada, BDP raste snažnije nego ikada, strane direktne investicije su nam najveće u regionu, to su odlične vesti i to se vidi i po potrošnji", poručio je Vučić.

Odgovarajući na pitanja novinara o poziciji KiM, predsednik Srbije je dodao da je "državu 2008. godine neko privezao za stub, da bi joj 2010. stavio i flaster preko usta, ali da je naše da se u tom ringu borimo".

foto: Printscreen/Pink

"Svako od izabranih lidera ima pravo i na izbor i pogled na budućnost svoje zemlje. Ja sam opsednut trenutno pitanjem Kosova, nadam se da ćemo se izboriti za dobro rešenje za Srbiju, a ako mi ne uspemo, nadam se da će neko drugi ubuduće imati više sreće", zaključio je on.

(Kurir.rs/Foto: Tanjug/Dimitrije Goll)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track