Najnovije vesti

MINISTAR POPOVIĆ: Džentlmenski ću sačekati razgovor sa premijerkom
Foto: Vlada Srbije

BRNABIĆ NAJAVILA RAZGOVOR U ČETIRI OKA

MINISTAR POPOVIĆ: Džentlmenski ću sačekati razgovor sa premijerkom

Politika

Poštujem premijerku, ali tražim i da ona poštuje moje pravo na lični stav i slobodu govora i sačekaću da najpre s njom porazgovaram o svemu, izjavio je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

On nije želeo da komentariše reakciju premijerke Ane Brnabić na njegov tvit da nije u redu da "Roko ima dve mame, a Ana dvojicu tata" u trenutku kad se Srbija bori za veći natalitet:

 

"Ostajem pri stavu koji sam izneo na tviteru. Nije mi bila namera da bilo koga uvredim. Zao mi je što je premijerka izašla u javnost pre nego što je razgovarala sa mnom. Postujem premijerku Brnabić, ali trazim da se poštuje i moje pravo na lično mišljenje i slobodu govora", kaže Popović.

 

Kao što to pravo ne želi da oduzme premijerki, nastavio je ministar, tako isto očekuje da ni ona ne ukida osnovna ljudska prava članovima svog kabineta.

 

"Džentlmenski ću sačekati razgovor sa premijerkom u četiri oka", zaključio je Popović.

 

foto: Vlada Srbije

 

Ministar Popović ustalasao je javnost komentarom da nije u redu da "Roko ima dve mame, a Ana dvojicu tata" u trenutku kad se Srbija bori za veći natalitet, a povodom uvoza, kako kaže, "gej slikovnica" iz Hrvatske.

 

Taj tvit ministra je pokrenuo brojne reakcije u javnosti, a premijerka Brnabić izjavila je danas da je time uvredio jedan deo građana Srbije za koje radi i koji plaćaju vladu.

 

Poručila je i da bi volela kada bi se njeni ministri malo više bavili svojim poslom, a ne iznosili lične stavove na razne teme, koje nisu u njihovoj nadležnosti.

 

Ona je najavila da će u četiri oka razgovarati sa Popovićem kako bi probala da razume njegovu izjavu.

 

Između ostalog, kazala je i da smatra da je ministar "pomešao sve teme u svojoj izjavi" i poručila: "I gej ljudi imaju reproduktivne organe. I gej ljudima nikakav ministar, nikakva vlada ne može da odredi da li će imati decu ili ne, niti da to kontrolišu. Natalitet i to da li ste gej nemaju veze jedno s drugim".

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...