UHAPŠEN NAPADAČ NA ČLANA LDP-A: Policija identifikovala i privela osumnjičenog za napad na Žujovića
Foto: Beta, FoNet

BRZA REAKCIJA

UHAPŠEN NAPADAČ NA ČLANA LDP-A: Policija identifikovala i privela osumnjičenog za napad na Žujovića

Politika -

BEOGRAD - Pripadnici ministarstva unuutrašnjih poslova Srbije identifikovali su i priveli četrdesetčetvorogodišnjeg muškarca za koga se sumnja da je danas u Jarku udario predstavnika Liberalno demokratske partije, saopštila je služba za informisanje policije.

Policajci su osumnjičenog predali nadležnom sudiji za prekršaje u Sremskoj Mitrovici zbog prekršaja o javnom redu i miru.

foto: Fonet/AP

Do incidenta je došlo zbog toga što je skup Srpske radikalne stranke (SRS), koji je za danas bio najavljen u Hrtkovcima, onemogućila policija koja je kordonima okružila to vojvodjansko selo, a oko 50 pripadnika radikala na čelu s liderom Vojislavom Šešeljem zaustavljeni su u obližnjem selu Jarak, gde su se potom prošetali jednom ulicom.

U jednom trenutku došlo je do koškanja izmedju pripadnika radikala i Liberalno demokratske partije (LDP) a aktivista ;Liberalno demokratske partije Djordje Žujović je, kako je rekao agenciji Beta, dobio udarac u ledja pošto su razvili transparent "Šešelj ratni zločinac".

SRS je najavio skup u Hrktovcima povodom 26. godišnjice mitinga u tom vojvodjanskom mestu zbog kojeg je predsednik stranke Vojislav Šašelj u Hagu pravosnažno osudjen za ratni zločin, a Ministarstvo unutrašnjih poslova zabranilo je njegovo održavanje, kao i održavanje drugih kontraskupova (LPD, Liga socijaldemokrata Vojvodine) iz bezbednosnih razloga.

(Kurir.rs/Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Incident u Hrtkovcima, sukob radikala i LDP-a

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track