MILENA IVANOVIĆ: Vučić je u pravu, stranci kriju snimke ubistva mog Olivera!
Foto: EPA, Zorana Jevtić

OtvORENO posle otkrića šefa države

MILENA IVANOVIĆ: Vučić je u pravu, stranci kriju snimke ubistva mog Olivera!

Politika -

Pokušavaju da sakriju istinu o atentatu na mog muža. Brojne su nelogičnosti i lažna obrazloženja u vezi sa satelitskim snimcima, za koje kažu da navodno ne postoje, kaže udovica

Milena Popović Ivanović, udovica ubijenog lidera GI SDP, veruje da neko pokušava da sakrije istinu o ubistvu njenog muža. Ona za Kurir objašnjava da je brojne nelogičnosti i lažna obrazloženja u vezi sa satelitskim snimcima, koji navodno ne postoje, uveravaju da postoji opstrukcija u istrazi.

foto: Marina Lopičić

- Imam istu informaciju koju je i predsednik Aleksandar Vučić obelodanio u vašem intervjuu, a to je da satelitski snimak navodno ne postoji jer je tog dana bila magla. Znate vrlo dobro da taj dan pamtim kao nijedan drugi u životu i vrlo dobro se sećam da tog dana apsolutno nije bilo magle. Isto tako mi je nelogično da satelitskom snimku može magla da smeta. Ne pije mi to vodu i ne sviđa mi se. Evo, kao laik se pitam kako onda u Londonu, gde godišnje ima 300 maglovitih dana, sateliti rade besprekorno - kaže naša sagovornica.

S takvim saznanjima i brojnim nelogičnostima, Milena Popović Ivanović priznaje da je razočarana.

- Mogu samo da nagađam. Ali kad nešto nema logike, meni se ne sviđa u kom pravcu sve to ide. Para mi uši jednostavno i bojim se da neko negde pokušava da sakrije pravu istinu o ubistvu Olivera - zaključuje ona.

VUČIĆ: Na satelitskom snimku se sve vidi - i gde se nalaze osobe koje su spaljivale automobil i u kom smeru su pobegle, a kažu da je bila magla

Čudne indicije

Predsednik Srbije je u intervjuu za Kurir juče rekao da je uveren da će se istina o ovom ubistvu saznati, ali je otkrio i da Beograd ima „različite čudne indicije“ o tom slučaju.

- Mi imamo različitih čudnih indicija i prepustiću to našim nadležnim organima. Ali uvek je najvažnije, kad se dogodi neki zločin, poći od motiva. Ne tvrdim da su (strani faktori) umešani u zločin, ali tvrdim da imaju više saznanja nego što bi im odgovaralo da to kažu. Indikativno je da su nam, kada smo tražili satelitske snimke, rekli da je bio maglovit dan, prekriven oblacima. Nismo dobili snimke da to proverimo. Jer sve bismo tim snimcima utvrdili - naglašava Vučić.

On je objasnio da se na satelitskom snimku sve vidi - i gde se nalaze osobe koje su spaljivale automobil i u kom smeru su pobegle...

Traganje za dokazima

- I smešno je da ne možete da preko snimaka vidite. A i da baš u tom trenutku navodno kamere nisu radile, a radile su. I hiljade nekih drugih stvari koje su bile čudne... Sve nam je bilo čudno od samog početka, naše službe imaju različitih indicija, tragaju za dokazima. I siguran sam da je to nešto što ne može doveka da bude neotkriveno. A i ljudima hoću da kažem da je sve, od samog uviđaja, i to po direktnom nalogu stranaca, bilo u rukama Albanaca. Od početka do kraja - tvrdi Vučić.

Posetimo, Ivanović je ubijen 16. januara ove godine u jutarnjim časovima kada je dolazio u sedište svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

foto: EPA
foto: Fonet Nenad Đorđević

Advokat Nebojša Vlajić

KRAJNJE JE VREME DA SE PROGOVORI

I Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić smatra da je objašnjenje o maglovitom vremenu neodrživo.

- Ne znam da li nešto kriju, ali sećam se tog dana i bilo je vedro. Evo, i ako je bilo maglovito ili oblačno, neka daju te satelitske snimke, pa da vidimo da je bilo takvo vreme da se ništa ne vidi. Ne, nego oni ne daju snimke. Ni porodica ni ja kao Oliverov advokat nismo dobili nikakve informacije. Krajnje je vreme da nešto kažu, a vreme je i da Beograd nešto kaže, jer će tako Prištinu naterati da progovori o istrazi ubistva - ocenjuje Vlajić za naš list.

foto: Kurir

Kurir / Ivana Kljajić

Foto: EPA, Zorana Jevtić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV REKONSTRUKCIJA! EKSKLUZIVNO!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track