SADA I ZVANIČNO: Vlada Srbije potvrdila da se ministar Vujović povlači, ostavka stigla u parlament
Foto: Nebojša Mandić, Beta

Odlazi sa funkcije iz ličnih razloga

SADA I ZVANIČNO: Vlada Srbije potvrdila da se ministar Vujović povlači, ostavka stigla u parlament

Politika -

Ministar finansija Dušan Vujović odlučio je da se povuče sa te funkcije iz ličnih razloga i o tome je obavestio premijerku Srbije Anu Brnabić, saopštila je danas Vlada Srbije.

foto: Vlada Srbije

U pisanom obaveštenju koje je primio kabinet predsednice Vlade Ane Brnabić, kako je saopšteno, Vujović je naveo da su u vreme njegovog mandata ostvareni značajni rezultati u vezi sa makroekonomskom stabilizacijom, fiskalnom konsolidacijom i strukturnim reformama.

EKSKLUZIVNO! DUŠAN VUJOVIĆ PODNEO OSTAVKU: Novi ministar finansija Siniša Mali

"Priznanja uglednih domaćih i inostranih međunarodnih finansijskih institucija potvrda su tih rezultata", navodi se u pismu.

foto: Fonet/Zoran Mrđa

Predsednica Vlade Ana Brnabić će prema proceduri, dostaviti pisano obaveštenje predsednici Skupštine Srbije Maji Gojković. Ana Brnabić zahvalna je Dušanu Vujoviću na dosadašnjoj saradnji, posvećenosti ciljevima Vlade i postignutim rezultatima u resoru koji je vodio, navodi se u saopštenju.

U Skupštinu Srbije stigla je ostavka ministra finansija Dušana Vujovića, koju je prosledila premijerka Ana Brnabić.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ostavka Vujovića biće verifikovana na prvoj narednoj sednici Narodne skupštine, a do tada će funkciju ministra finansija obavljati Dušan Vujović. Nakon što poslanici konstatuju ostavku ministra, premijerka ima rok od 15 dana da Skupštini dostavi predlog za novog ministra.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Nebojša Mandić, Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja